Veteráni na zámku
Všechny fotografie: Julie Vargová

Veteráni na zámku

25. 5. 2022

Když jsme si v sobotu 21.5.2022 dopoledne vyjeli na procházku do centra Třeboně, abychom se potěšili jarním parkem a pestrou paletou barev rozvitých květin, netušili jsme, že valnou část vyměřeného času strávíme na nádvoří místního zámku. Přilákalo nás množství promenádujících se lidí. Zjistili jsme, že jsme se připletli do akce Veteran car clubu při AMK Třeboň v AČR, který zde pořádal výstavu historických vozidel.

Zatímco můj manžel nakukoval pod otevřené kapoty, já hodnotila barvy laku a podivovala se nad znaky automobilek, které mi nic neříkaly. Pořídít fotku bez člověčí postavy bylo téměř nemožné, lidé se proplétali mezi auty, záhony i několika stánky. Do všeho toho mumraje hrála hudba, moderátor hovořil, i když, přiznám se, já nevnímala o čem. Lákaly mě totiž nejen vozy, ale také zámek zalitý květnovým sluncem.

Centrum náměstí jsem už jen proběhla. Jezdím sem několik let, autem i na kole, a proto mi zdejší atmosféra není cizí.  Teplé dny teprve začínají,  a tak příležitostí posedět v cukrárně nebo si už po několikáté připomenout třeboňskou historii, bude hodně. Pro ostatní jen ochutnání výstavy i náměstí.

Obrázky vystavených vozů:

https://www.vcctrebon.cz/a-47-veterani-na-zamku-2022.html

Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...