Mladí hudebníci
FOTO: Marie Ženatová

Mladí hudebníci

3. 6. 2022

Mladí hudebníci z celého Blanenska rozproudili poklidné sobotní Boskovice. Pět základních uměleckých škol na jednom pódiu postupně představilo hudební um svých žáků a publikum si tak mohlo poslechnout klasické, moderní i rockové kousky mladých umělců.

Tato zajímavá akce se uskutečnila v sobotu 28. května 2022 se na Masarykově náměstí v Boskovicích. A co to vlastně bylo? První ročník Festivalu základních uměleckých škol blanenského okresu zřizovaných JMK aneb: "PŘÍŠTĚ U VÁS".

Vystoupili zde Základní umělecké školy Jedovnice, Blansko, Velké Opatovice, Boskovice a Letovice. Já jsem viděla hezké a velmi melodické vystoupení Základní umělecké školy Boskovice, kde hrál i jeden z mých vnuků. Celý program zakončil 50ti členný umělecký soubor Základní umělecké školy Letovice, který byl za svůj výkon odměněn velikým aplausem stejně jako všechny ostatní soubory.

A na závěr musím jen potvrdit tato nádherná slova:

"Hudba má nevídanou moc osvobozovat mysl a sbližovat osamělé duše".

Sobotní počasí bylo nevyzpytatelné - občas jsme museli vytáhnout dešníky nebo svetry. Ovšem vykouklo i sluníčko a ukázalo svoji zářící tvář. A tak i já na závěr přikládám ukázku okouzlující jarní přírody.

Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...