Živě: přenos ze zdravotnického kongresu o paliativní péči
FOTO: ČTK/PR

Živě: přenos ze zdravotnického kongresu o paliativní péči

2. 6. 2022

Sdílení zkušeností, hledání řešení současných problémů v péči o vážně a dlouhodobě nemocné nebo hledání zdrojů a další rozvoj paliativní péče - to je hlavní téma kongresu, který pořádá pražský magistrát. Sledovat ho můžete živě v odkazu v tomto článku.

Paliativní léčba představuje aktivní péči o pacienta v pokročilé nebo terminální fázi onemocnění. Jejím hlavním cílem je zlepšení kvality života pacienta, zachování jeho důstojnosti a poskytování podpory pro rodinu. Na kongresu, který se těmto tématům bude věnovat, vystoupí mimo jiné ředitel Ústavu zdravotních informací a statistiky Ladislav Dušek a primář Kliniky paliativní medicíny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. LF UK Ondřej Kopecký, který je zároveň předsedou České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP.

"Pro mnoho lidí jsou služby na pomezí zdravotní a sociální oblasti základní podmínkou důstojně prožitého konce života. Právě proto se Praha zavázala rozvíjet paliativní péči po kvalitativní i kvantitativní stránce. S ohledem na demografický vývoj musíme počítat s tím, že potřeba paliativní péče bude v následujících desetiletích narůstat, a právě proto byla paliativní péče vybrána jako hlavní téma letošního zdravotnického kongresu,“ říká Milena Johnová, radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví.

Letošní Metropolitní zdravotnický kongres paliativní péče volně navazuje na loňský 1. ročník akce, který nesl název Výzvy pražského zdravotnictví.

Protext ČTK

 

 

domácí péče péče
Autor: Redakce
Hodnocení:
(6 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.