Střípky z mého tenisového období
Všechny fotografie poskytnuty z archivu Blanky Lazarové

Střípky z mého tenisového období

11. 7. 2022

V televizi právě běží Wimbledon a já při něm vzpomínám na svoje léta, prožitá na tenisových kurtech. Asi 20 let jsem byla členkou jednoho tenisového klubu. Záměrně píšu klubu a nikoliv oddílu, protože z mého hlediska to je markantní rozdíl.

Nikdy jsem nehrála tenis závodně. Přišla jsem do klubu po čtyřicítce mezi rekreační hráče, kteří byli vesměs starší než já, ale o to víc jsme si to na kurtech i mimo ně užívali.

Trávili jsme zde celé odpoledne hrou, večery při kytaře a vínečku, probírali všechno možné a nikam nespěchali. Sem tam se opékalo selátko, hrály karty, slavili jsme tu narozeniny i jiné významné události. A taky se připravovali na závěr sezóny, zakončené mix – turnajem s následným tematickým maškarním bálem. Jen tak namátkou uvedu pár témat: Ples v opeře, Řemeslo má zlaté dno, Z pohádky do pohádky, Country bál, Pyžamový večírek, Filmové postavy, Wimbledon, a mnoho dalších. Aby to bylo spravedlivé, ženy si muže vylosovaly. Nechyběla tombola, muzika, tanec, občerstvení, které jsme si sami připravili a zábava dlouho do noci.

Jak šel čas, my postupně stárli a klub se začal nenápadně měnit v tenisový oddíl s mnoha mladými závodníky. Klubový duch se vytrácel a nastala generační výměna se vším všudy. Tréninky, soutěže, soustředění, noví trenéři, přípravka dětí, nový výbor, prostě všechno jinak. Poměr sil se převrátil. To je prostě život. Komu slouží zdraví, samozřejmě si zahrát zajde i nyní. Ale žádné dlouhé vysedávání, dodržuje se hrací čas pro dvouhru či čtyřhru, potom sprcha a většinou rychle domů nebo za nějakými povinnostmi. Doba je uspěchaná, mladí nežijí jen tenisem a chtějí toho zvládnout pokud možno co nejvíc.

Přesto jsem na tenis nezanevřela. Sice už jsem 2 roky nehrála, to však neznamená, že už nikdy hrát nebudu. Ale už to není ono, akční tenis mě ničí a pinkaná mě nebaví. Je čas na změnu aktivit. Ale to není nic nového, divného ani zvláštního. Vždyť je tolik jiných možností, jak si užívat.

A tak se pojďte podívat, jak jsme žili klubovým tenisem. Fotky berte jako dokumentační. Na mnohých jsem i já, protože foťák šel z ruky do ruky. Snad to nebude vadit, že nejsem autorem všech fotografií.

 

 

 

hobby sport tenis
Hodnocení:
(4.9 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.