Palubky nejsou retro, ale naopak kralují podlahovým i obkladovým materiálům
FOTO: Potashev Aleksandr / Shutterstock.com

Palubky nejsou retro, ale naopak kralují podlahovým i obkladovým materiálům

25. 7. 2022

Myslíte si, že palubky jsou retro? Ale kdepak! Palubky se stále drží na výsluní, a to nejenom z pohledu podlah, ale také obložení. Proč se stále drží v popředí oblíbenosti? Díky svým úžasným vlastnostem. Podle čeho si vybrat nejvhodnější palubky a s jakým materiálem je zkombinovat?

Blízkost přírody, harmonie i snadná manipulace

Lidé se rádi odklopují přírodou, proto není divu, že palubky se nachází v domácnostech, hotelích, restauracích i chatách. Do interiérů totiž vnáší onen kus přírody a také s sebou přináší pohodlí a harmonii. Své využití najdou palubky při obkládání zdí i stropů a oblíbené jsou i na podlaze.

Podle čeho vybírat palubky

Protože dřevěné palubky mají široké možnosti využití, při jejich výběru se musíte orientovat podle toho, k čemu je chcete použít. Univerzálním druhem jsou palubky smrkové, které jsou vhodné do interiérů i exteriérů, ale nejsou určené pro extrémní zatížení. Na podlahu jsou proto mnohem vhodnější dubové palubky, které jsou trvanlivé a poradí si i s extrémní zátěží. Modřínové palubky jsou odolné, mají vysokou životnost a jsou považovány za nejestetičtější.

S čím se dají palubky skvěle zkombinovat?

Použití palubek v interiéru či exteriéru můžete skloubit s použitím překližek. Překližky jsou vhodné k výrobě obkladů, ale také se z nich vyrábí nábytek. Výhodou překližek je jejich tvarová stálost. Protože se překližky, stejně jako palubky, vyrábí ze dřeva, dodají interiéru na útulnosti a promění i obyčejný prostor v neobyčejný.

Jaké palubky si zvolíte? Vsadíte na klasické smrkové, odolné dubové nebo estetické modřínové? Zútulněte si svůj domov a vrhněte se na obložení zdí i stropů dřevěnými palubkami a překližkami. Při zkombinování těch dvou dřevěných materiálů neuděláte chybu.

 

 

bydlení vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.