Hana Zagorová – dáma, na kterou se nezapomene
FOTO: Anna Kovačič

Hana Zagorová – dáma, na kterou se nezapomene

26. 8. 2022

Vyšlo o ní několik knih. Všechny popisovaly její úspěchy, slávu, život plný obdivu. Jen jednu však napsala sama. Přesněji, ve spolupráci s novinářkou Scarlett Wilkovou. Je tomu už víc než deset let, ale ta během nich často mluvila o tom, že jí setkání s touto zpěvačkou změnilo život.

Proč jste několikrát říkala, že pro vás setkání s Hanou Zagorovou bylo výjimečné?
Protože jsem do té doby podléhala předsudkům a měla ji zařazenu ve škatulce: ta, která zpívá hezké líbivé písničky. Tak nějak jsem si myslela, že je taková, jako její písně. Veselá, bezstarostná, až trošičku dětinská. Pak jsem s ní dělala rozhovor pro Magazín DNES a byla jsem nadšená. Málo známých osobností se mnou mluvilo hned při prvním setkání tak otevřeně, lidsky. Navíc se zajímala o mě, vyptávala se, byl to moc nezvyklý rozhovor.

Setkávaly jste se dál?
Rozhovory pro časopisy pak ještě nějaké proběhly. Poté přišla nabídka z České televize, ať napíšeme společně knížku. Velkou monografii Málokdo ví, jejíž součástí měla být spousta fotek, cédéčko. Byla jsem moc pyšná na to, že si Hana ke spolupráci vybrala právě mě, to ona navrhla, že knihu uděláme spolu.

Jak to probíhalo?
Například jsem k ní ráno přišla domů a ona hlásila, že nám před tím už stačila zajít pro koblihy. Rozhodně se nechovala jako hvězda. Naopak. A já začala chápat, v čem je kouzlo jejího úspěchu, proč ji lidé mají tak rádi. Cítili, že ona není hvězda. Tedy je, ale pořád to zároveň byla obyčejná holka z Ostravy, která se z úspěchu nezbláznila. V tomto směru byla opravdu výjimečná.

Dá se říct, čím vás nejvíc překvapila?
Jak moc byla citlivá, hodná, empatická. A zároveň, jak si uměla říct, když se jí něco nelíbilo, když jí něco bylo nepříjemné. Byla přesný opak toho, jak na mě kdysi působila. Žádná duhová víla. Naopak, žena, která si prožila v životě hodně těžkého a proto si uměla vážit toho, co právě bylo dobré. Lidé, kteří celý život bojují s nějakou nemocí jsou takoví. Nestěžovala si, nesnášela soucit, ráda mluvila o příjemných věcech, smála se. Pak jsem už vůbec nežasla, jaké davy lidí má na koncertech, že na ni chodili děti, mladí lidi, senioři. Začala jsem ji mít ráda stejně jako všichni její fanoušci.

Takže vám bude chybět…
Bude. Ale na ni se nezapomene. Přála bych si, aby víc lidí znalo její cédéčka z poslední doby, její šansony, které o ní vypovídají víc, než ty rozjásané hity z doby její největší popularity. Aby si ji pamatovali jako chytrou, moudrou, empatickou dámu, protože taková ona fakt byla.

 

 

 

 

 

rozhovor zpěvačka
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.