Do ZOO Lešná u Zlína za zvířátky celého světa
FOTO: Anna Potůčková

Do ZOO Lešná u Zlína za zvířátky celého světa

10. 9. 2022

Ano, v ZOO Lešná u Zlína opravdu najdete zastoupení zvířat všech světadílů naší planety. Jsou tu zástupci zvířat Evropy, Afriky, Asie, Ameriky a Austrálie. Já sama jsem zde byla naposledy před včerejší návštěvou asi před 3 roky a za ty 3 roky se tato ZOO hodně změnila. 

Zvířata tu mají krásné zázemí, které, jen co to jde, je přizpůsobeno co nejvíce podmínkám oblastí, odkud pochází a kde zvířata žila. Vylepšily se a stále vylepšují výběhy - snad největších změn doznaly výběhy pro africké slony. Výběh je obrovský a na moc hezkém místě. Za zmínku ohledně slonů snad stojí informace, že v loňském roce se v této ZOO narodilo první africké slůně v České republice. A další zajímavostí je, že od 15. května letošního roku je zde otevřena největší expozice jaguárů v Evropě, pojmenovaná Jaguar Trek. Myslím, že všechna zde chovaná zvířata se tu mají jako v "bavlnce" a mají veškerou lidskou péči a lásku od svých chovatelů.

Přijdou si zde na své také naše děti a vnoučátka. Je tu lanový park (lanáček), který je hodně velký, a jsou tu prostranství s různými prolézačkami, pískoviště a děti si tu opravdu mohou zaskotačit do sytosti. Největším lákadlem ale také nejen pro děti je krmení rejnoků. Já sama jsem je včera krmila a také hladila. To je opravdu zážitek, jak oni opatrně tu potravu od lidí seberou z rukou. Také o naše žaludky je zde dobře postaráno, je zde několik provozoven jak na nasycení, tak také na chlazené nápoje, teplou kávu či čaj. 

Kdo však chce v ZOO vidět celou expozici zvířat, tak ten by si měl na to udělat čas a nejlépe to pojmout jako celodenní výlet. Jezdí zde také ZOO vláčky, které určitě zejména uvítají senioři, kteří se špatně pohybují, ale také maminky s kočárky či se zcela malými dětmi.

Myslím, že o této ZOO by se toho dalo napsat hodně, už moji rodiče tam s námi jezdili, když jsme byly se sestrou malými dětmi. A letos čekají 700 000cího návštěvníka. Tak snad se jej letos dočkají a moc jim to přeji. Více o této ZOO zahradě snad vypoví mé fotografie. Určitě, kdo zvažujete návštěvu naší blízké zoologické zahrady ve Zlínském kraji, tak ji navštivte a zcela určitě nebudete litovat a mnozí se sem jistě budete rádi vracet. Já sama bych ještě letos jednu návštěvu ráda podnikla. Spoustu informací najdete na www stránkách ZOO Zlín.

Můj zážitek v zoo příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...