U Gottů se oslavuje: 
už pět let manželství

U Gottů se oslavuje:
už pět let manželství

6. 1. 2013

Nikdo nespočítá, kolik žen prošlo zpěvákovým životem. Vstupu do manželství se však vyhlášený milovník Karel Gott dlouhá léta úspěšně bránil. Přesvědčeného starého mládence dovedla před pěti lety k oltáři až Ivana Macháčková: bylo mu 68 let. Brali se 7. ledna 2008 v americkém Las Vegas po osmileté známosti, a půl roku po svatbě se jim narodila druhá dcera, Nelly Sofie. Ještě za svobodna totiž "stihli" Charlottu Ellu.

Do své budoucí ženy se Gott zakoukal v roce 1998 na předávání cen TýTý, odkud si jako obvykle odnášel trofej pro nejoblíbenějšího zpěváka. Tehdy zadaná Ivana mu však dala schválně špatné telefonní číslo, a tak to ještě chvíli trvalo, než se pár dal dohromady. „Dlouho mě dobýval. Nebyla jsem poblázněná, ale samozřejmě mi lichotilo, že se spolu přátelíme,“ vzpomínala na počátky vztahu s mnohonásobným zlatým a českým slavíkem Ivana Macháčková.

Šok starého mládence

Na veřejnost se informace o Gottově nové partnerce dostaly v roce 2001, když mladou ženu vyfotili u zpěvákovy vily bulvární fotografové. „Ta známost trvá už dva roky,“ reagoval tehdy s klidem Gott. A vystudovaná zdravotní sestra, která se neúspěšně pokoušela stát herečkou a později se uplatnila jako asistentka zahraničních herců natáčejících v Česku, zůstala po Gottově boku dodnes. Jejich první dcera přišla na svět v dubnu 2006. „Po jejím narození se můj život postavil na hlavu,“ řekl jednou Gott.

To, že si o 37 let mladší partnerku nakonec vzal, bylo přesto pro mnohé šokující. „Jakmile se řeklo slovo svatba, Karel se vždy úplně odmiloval,“ vzpomínala například před lety Giovanna Roklová, manželka zesnulého pianisty Rudolfa Rokla, který Gotta řadu let doprovázel. Na požadavku společného bydlení údajně ztroskotal i Gottův dlouhý a opravdu silný vztah s o 27 let mladší Martinou Zbořilovou, dnes manželkou režiséra Miloše Formana.

Délky Gottových vztahů se ale těžko nějak oficiálně počítají. „Zvykla jsem si žít s vědomím Karlovy bigamie... V okruhu svých kolegyň modelek jsem narazila na další Karlovy záskoky... A zpětně se divím, že vůbec stačil koncertovat a natáčet desky,“ napsala Zbořilová ve své autobiografické knize Sběratelka voňavého prádla. Dlouholetých přítelkyň měl Gott mnoho a objevoval se s nimi i na veřejnosti, žádnou z nich si ale neodvedl k oltáři.

Milovník dlouhovlásek

Jeden z nejdelších milostných vztahů "božského Káji" začal v roce 1969, když u dveří bytu jeho rodičů, kde tehdy ještě bydlel, zazvonila sedmnáctiletá kráska se slovy: „Obdivuju vás, jak zpíváte. Ráda bych se s vámi seznámila.“ Jmenovala se Kateřina Vedralová a Gott s ní proplul celá 70. léta, než v roce 1981 odešla do Mnichova. Tam devět let poté zemřela. Gottova vášeň pro dlouhovlásky se projevila už v jeho třiadvaceti letech, kdy vzplanul k tehdy osmnáctileté Evelyně Steimarové.

K nejznámějším Gottovým partnerkám patřila i Jitka Svobodová, se kterou strávil druhou polovinu 80. let. Šok zažila tato vysoká tmavovláska těsně po revoluci v roce 1989, když se jí jako veřejně známé Gottově partnerce donesla zpráva, že Karel má dvouleté dítě. Dceru Lucii mu v roce 1987 porodila dvacetiletá prodavačka Iveta Kolářová. První potomek, rovněž dcera, se zpěvákovi narodil už v roce 1973, veřejnost se ale o něm dozvěděla až o jedenáct let později díky fotografii v Mladém světě. Dcera Dominika, důsledek půlroční romance s o tři roky starší tanečnicí Antonií Zacpalovou, jako by Gottovi z oka vypadla, otcova příjmení se ale dočkala až koncem 80. let.

V následující dekádě pak plnil stránky tisku například Gottův vztah s Marikou Sörösovou, temperamentní blondýnkou slovensko-maďarského původu. Tříleté soužití ale doplatilo na Gottův přístup k ženám i na Maričinu žárlivost. „Občas si mě dokonce kontrolovala tak, že zavolala do hotelu, jestli tam skutečně spím,“ vzpomínal Gott.

Karel Gott svatba
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%