Obrázky z cest: Praha – Albertov, Bastion, Ztracenka
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Praha – Albertov, Bastion, Ztracenka

28. 9. 2022

Jsem v Praze a rozhoduji se kam jít. Protože je 21. srpen, jdu stylově na Albertov, pak na Bastion a svoji krátkou dopolední procházku zakončím v parku Ztracenka.

Na Výtoni přestupuji, čekám na tramvaj a najednou vidím, jak se u Vltavy škádlí pes s nutrií. Zachytit se mi je ale nepodařilo, páníček pejska odtáhl pryč.

Jedu na Albertov a vydávám se pěšky na Karlov. Po cestě míjím mnoho fakult Karlovy University. Na Karlově jsem si prohlédla Kostel Panny Marie a sv. Karla Velikého. Dále procházím na Bastion, který je součástí opevnění Nového Města pražského. Jsou odtud krásné výhledy na Prahu, z nichž především dominuje Vyšehrad. Je tu také originální restaurace a jsou zde umístěny krásné sochy z nerezové oceli od Lukáše Raise. Když se přiblížím a podívám se na ně, vidím samu sebe jak mě zrcadlí. Je to nádherné propojení, najednou jsem jejich součástí. Působivé místo. Taky se tu konají svatby a různé kulturní akce. Koncert zde musí být velkým zážitkem.

Procházím do krásně zrenovované zahrady Ztracenka. V 18. století zde ve svazích Albertova bývaly sady a vinice. Z cihlových zídek jsou vytvořeny malé terásky, cestičky jsou vybaveny odpočinkovými místy s lavičkami. Krásné, pohodové místo k relaxaci a rozjímání. U  památníku k uctění památky obětí dvou totalitních režimů jsem se zastavila na delší čas. Za celou dobu, kterou jsem zde strávila, jsem nepotkala k mé velké radosti ani živáčka. A tak jsem si to tu pěkně užila.

cestování Praha Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.