V Bohumíně začalo jezdit
speciální taxi pro seniory

V Bohumíně začalo jezdit
speciální taxi pro seniory

7. 1. 2013

V Bohumíně na Karvinsku začalo fungovat radniční senior taxi. Novou službu mohou využívat od pondělí do pátku senioři starší 70 let, kteří za jednu jízdu zaplatí pouze 15 korun, zbytek nákladů doplatí radnice.

Senior taxi mohou důchodci za měsíc využít maximálně osmkrát, jako doprovod s sebou mohou vzít dalšího člověka. Ve dvaadvacetitisícovém Bohumíně senior taxi dojíždí na několik předem určených míst, a to do nemocnice ve Starém Bohumíně, na polikliniku v Čáslavské ulici, do aquacentra v Koperníkově ulici, na náměstí T. G. Masaryka a seniory zaveze také na všechny pošty či hřbitovy ve městě. Měsíčně za službu radnice zaplatí 8500 korun.

"Inspirovali jsme se v sousedním Rychvaldě, kde podobnou službu zavedli vloni v únoru a senioři si ji tady nemůžou vynachválit. Podrobnosti jsme probírali v sociální komisi a v klubu seniorů a při její přípravě jsme vyhověli všem požadavkům, které jsme od seniorů dostali," uvedl místostarosta Igor Bruzl.

Službu ve městě může využívat zhruba 2200 seniorů, kteří o ní byli informováni prostřednictvím letáku. "Po měsíci fungování jízdy taxíku vyhodnotíme a podle zkušeností z praxe jsme připraveni i ke změně podmínek, případně míst, kam taxi bude zajíždět," doplnil Bruzl.

Senioři, kteří chtějí novou službu využít, si jízdu musí objednat minimálně jeden den předem, a to na čísle 730 181 181. Taxi funguje ve všední dny od 06:00 do 14:00.

senioři taxi
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.