Jak šetřím energii
Ilustrační foto: Pixabay

Jak šetřím energii

13. 10. 2022

Jsem předvídavá, neboť jsem zakoupila svíčky za ještě levnější cenu. Sice sedím u televize, ale protože nevím, co žere, tak se dívám jenom na vyhaslou obrazovku.

Sedím tedy v křesle, zabalená do třech plédů (ještě, že je mám) a chci přemýšlet. Nevím ale o čem bych přemýšlela, protože mě nic nenapadá a když napadne, tak jsou to samé blbosti. 

Mám svícen a tak si do něj dám zakoupenou svíčku a hledím do plamene. Občas do něj fouknu, aby se pohnul a něco se dělo. Jo, je pravda, že i dnes někteří lidé žijí bez energie a topí si v kamínkách. No, já kamínka nemám a že bych si udělala ohníček uprostřed pokoje, to zatím nehrozí. I když... !

Je mi zima, radiátor je studený, svíčka dohořívá a já přemýšlím, jestli už není čas dohořet také. Na co vlastně čekám? No, možná, že na léto, kdy bude teplo a delší světlo. Nevím ale, jestli zimu přežiju.

Zatefonuji kamarádce a na druhé straně slyším cvakání zubů. Mám strach, aby jí protéza nevypadla, protože potmě se cokoliv špatně hledá. Stejně se nic od ní nedozvím, protože stejně jako já, žádné veselé prožitky nemá.

A tak zešílím a začnu se smát. Smích prý léčí všechny starosti. Směji se tak hlasitě a s přesvědčením, až na mne sousedi zavolají sanitku. Odjíždím smějící se do blázince, kde se snad o mne alespoň trochu někdo postará a já nebudu muset o ničem přemýšlet.

Jo a mojí osobní energii také šetřím, protože mě přikurtovali, abych se nevysilovala. Směji se stále, ale protože jsem na samotce, tak to nikomu nevadí. Hlavně, že už nemám starosti. Zkuste to také!

 

 

Můj příběh Podzimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.