Nikdy se to neopakuje
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Nikdy se to neopakuje

20. 10. 2022

Ano, nikdy se to neopakuje, je to pokaždé jiné, někdy hezčí, někdy to zklame. Možná se zeptáte o co tady jde, nebudu vás tedy napínat a třeba někdo uhádl, že jde o přírodu.

V každém ročním období má pro nás překvapení, letošní podzimní počasí je jako na houpačce. Jednou je mlha, jindy je zamračeno s deštěm a někdy dostane rozum a ukáže nám, že ještě umí vykouzlit teplý a slunečný den. A to se stalo v pondělí 17.10., počasí venku přímo vybízelo k procházce a tak jsme nelenili, sedli do auta a vyjeli na naše druhé oblíbené místo a to je Střížák.

A dobře jsme udělali, zaparkovali jsme na rozcestí v lese, v plánu totiž byly bedly, které tu každý rok touto dobou rostou. Jaké bylo naše překvapení, když jsme místo zarostlého lesa našli hezky vyčištěnou plochu, po bedlách ani vidu, ani slechu. Nicméně, marná procházka to nebyla, rybník byl sice stále téměř vyschlý, ale stromy všude kolem hýřily nádhernými barvami, lidí jsme potkali jen pár.

Potkali jsme i pejsky, které ráda fotím. Tmavá sedmiletá fenka chrta měla zajímavý osud. Pocházela z Anglie, kde běhala psí dostihy, když skončí se závoděním, nečeká je nic hezkého. Tahle měla štěstí, ocitla se v Česku v rukách hodných lidí, nechala se i pohladit.

 Zvu vás na barevnou fotoprocházku Střížákem a snad vás potěší stejně jako nás. Vadou na kráse byl mlžný opar nad kopci a lesy v dáli. Přeji hezký a pokud možno bezbolestný zbytek podzimu.

 

 

 

fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.