Chorvatsko začíná trestat
řidiče až tříletým vězením

Chorvatsko začíná trestat
řidiče až tříletým vězením

8. 1. 2013

Až tři roky vězení hrozí od letošního roku motoristům, kteří se na území Chorvatska dopustí takzvané rozpustilé jízdy. „Spadá sem řízení pod vlivem alkoholu nebo omamných látek, překročení povolené rychlosti v obci nebo jízda v zakázaném směru,“ upozornil Ústřední automotoklub (ÚAMK).

Řidiči, kteří vyrazí na Jadran či do některého z koutů Chorvatska, se tak musejí připravit na zpřísněnou legislativu. „Od jara tam začnou opět vyjíždět čeští milovníci jachtingu či potápění a v létě až bezmála dva miliony Čechů,“ připomíná Michaela Škardová z ÚAMK.

Proto automotoklub nabádá české řidiče, aby byli na chorvatských silnicích zodpovědní a opatrní. Škardová upozornila, že mají v zahraničí tradičně problémy především s dodržováním povolení rychlosti. „Je to velmi jasné varování pro české řidiče, kteří se dopouštějí přestupku. Za zvláště nebezpečnou jízdu, což stanoví zasahující policista, může chorvatská policie stanovit trest odnětí svobody až ve výši tří let. Dalším častým přestupkem českých řidičů na chorvatských silnicích, například na přímořské magistrále, bývá předjíždění kolon na zvláště nebezpečném místě, dokonce i přes plnou čáru,“ dodala Škardová.

Chorvatsko motorismus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.