Stmívání
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Stmívání

16. 11. 2022

Možná tímto příspěvkem jdu tak trochu s kůží na trh, ale risknu to. Už spoustu let naše dcera chová hlodavce. Po odchodu morčete Báry a králíka Sunny byly naše dvě klece prázdné a tak jsme navštívily Zverimex a koupily jedinou samičku morčete, kterou měli, říkáme jí Sára a je to poděs.

Tak a teď se dostávám k tomu, proč ten úvod. Jak všichni víte, tito hlodavci musí mít seno, je pro ně v podstatě nejdůležitější potravou. Naši všichni hlodavci, které jsme měli, byli a jsou zmlsaní pravým a nefalšovaným senem. O to se stará dcera, která má spolužačku Terezku, ta bydlí na Hlinné a její rodina vlastní louky kolem vesnice, takže seno od nich nemá chybu. A protože nám seno došlo, domluvila jsem, že si pro ně v pondělí odpoledne přijedeme. A tak se také stalo.

Hlinná je vesnice nad obcí Sebuzín, vede tam ne zrovna široká silnice, z jedné strany je sráz z druhé strany les a kopce a přiznávám, že tuto cestu nemáme rádi. Naložili jsme pejska, nějaké dobroty a hurá na cestu. Nahoře kupodivu prosvítalo modré nebe a zapadající slunce. Čapkovy známe už spoustu let, holky spolu chodily na průmyslovku, naše Terka tam měla koně, občas tam jezdíme na návštěvu. Jsou to opravdu moc hodní a příjemní lidé a já mám ráda jejich pejsky, mají čtyři. Jako vždycky, i tentokrát, jsem chtěla udělat pár fotek, jenže jsme se zdrželi trochu déle a pomalu se začalo smrákat.

A proč s kůží na trh? Já jsem totiž zatím nikdy nefotila, když se stmívá, ve tmě ano a nebylo to nic moc. Vyjeli jsme za Hlinnou pod kopec Hradiště, které jsem si chtěla vyfotit, kolem jelo auto s dvěma psy na korbě, obzor se začal trochu ztrácet, přidalo se chladno, a tak jsme nasedli do auta směr domov. Zastavili jsme jen u Tlučně, chtěla jsem vyfotit pár domů, aby to nebylo jednotvárné. Stál tam pán, chvíli na mě koukal a když šel kolem, tak se mě zeptal, jestli si chci koupit barák. Ujistila jsem ho, že tak bohatá opravdu nejsem. Fotila jsem také za jízdy, což je na některých fotkách vidět.

Prosím tedy o shovívavost, co se kvality fotek týká. Přeji všem pohodový zbytek letošního roku a přeji nám všem do roku 2023 lepší zprávy a hodně štěstí.

 

cestování fotografování Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.