10 tipů na dárky k Vánocům s přidanou hodnotou
FOTO: Shutterstock

10 tipů na dárky k Vánocům s přidanou hodnotou

16. 11. 2022

Každý rád dostává něco výjimečného. Pro většinu z nás je však problémem určit, čím blízké obdarovat. Vzhledem k různým zájmům, schopnostem a rozpočtovým omezením si přesto můžete být jisti, že seniora obdarujete něčím, co ocení. Jakých je 10 dárků k Vánocům s přidanou hodnotou?

10 tipů na vánoční dárky (nejen) pro seniory

Dárky mají velkou přidanou hodnotu při zvyšování kvality života našich blízkých. Nemusí být drahé, ale jsou přínosné tím, že podporují aktivní život. Jak tedy najít ten správný dárek, který bude užitečný a zároveň obdarovaným oceněný?

1. Organizér na noční stolek

Mnoho starších lidí má omezenou pohyblivost, takže díky organizéru na noční stolek mají své věci po ruce. Pokud jde o organizaci, téměř každý by chtěl mít vše na dosah. Snadno je tak při ruce dálkový ovladač, telefon, láhev s vodou a elektronická čtečka.

2. Předplatné časopisů

Časopisy jsou známým zdrojem radosti pro starší dospělé a předplatné je dárkem, který se rozdává po celý rok. Předplatné oblíbeného časopisu je tak skvělým dárkem téměř pro kohokoliv. Často jsou také dražší časopisy první věcí, na které lidé začnou šetřit a sami si je nekoupí. O to větší budou mít radost, že si jejich oblíbený časopis nemusí celý rok odpírat.

3. Fyzioterapeutický trenažér na nohy vsedě 

Pedálový trenažer zlepšuje rovnováhu a pohyblivost a zvýšením fyzické aktivity zabraňuje pádům. Zlepšuje také zdravý krevní oběh. Abyste seniora uchránili před znehybněním a zraněním, bude to ideální dárek k Vánocům. Pomůcka při cvičení neobtěžuje svým hlukem a udržuje zdravé svaly nohou. 

4. Pomůcky na cvičení a rehabilitaci

Kvalitní pomůcky na cvičení a rehabilitaci jsou důležité, aby senior dosáhl zlepšení zdravotního stavu a při rehabilitaci i odpovídajících výsledků. Ať už obdarujete míčem na cvičení, nebo pomůckami pro uvolnění a relaxaci, dáte najevo, že vám záleží na jeho zdraví. A co je důležitější než zdraví?

 

 Obrázek6.png

Akupresurní podložka může uvolnit bolest, odbourat stres a zlepšit kvalitu spánku

5. Elektrické skútry

Pokud vás neomezují finance, elektrické skútry na ven i do interiéru jsou skvělý dárek, jak dopřát seniorovi úlevu, když se mu unaví nohy, aby se i nadále účastnil a zůstal v kontaktu jak s přáteli, tak se světem. Skútry jsou v základu vybaveny elektromagnetickou brzdou, a tak zajišťují bezpečí v jakékoliv krizové situaci.

 

 Obrázek5.png

Elektrické skútry a pomůcky na cvičení a rehabilitaci zakoupíte na meyra.cz

6. Hry, křížovky, knihy

Časopis Journals of Gerontology zveřejnil studii o logických hrách, jako jsou sudoku a křížovky, která naznačuje, že starší dospělí hrají tyto hry, aby si udrželi bystrý mozek.

Knihy, skládačky, křížovky a hry slouží jako báječný zdroj zábavy. Udržují mysl aktivní a předchází nudě, zejména pokud je senior izolovaný nebo upoutaný na domácí lůžko.

7. Praktické dárky

Mezi praktické dárky patří čepice, bačkory, deky apod. Ne každý praktický dárek je obyčejný nebo “za trest”. Zeptejte se obdarovaného, co by potřeboval a ocenil a pak se mu určitě trefíte do noty.

8. Zážitkové a dárkové poukazy

Pokud senior hledá zábavné způsoby, jak zůstat aktivní, dopřejte mu zážitek. Zážitkové poukazy udělají radost, ať už vyberete relaxaci a masáže, nebo třeba výlet lodí. Dárkový poukaz do oblíbené restaurace nebo služby rozvozu jídel je ideálním dárkem pro ty, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle.

9. Koupelnová výbava s protiskluzovým povrchem

Navzdory tomu, že podložky do sprchy nejsou tím nejzábavnějším dárkem na světě, rozhodně obdarovaného přesvědčí, že vám na něm záleží. Pokud příjemce žije v domově důchodců, informujte se o možnosti využití v zařízení.

10. Chytrý rámeček

Chytrý rámeček je digitální rámeček, který slouží ke stejnému účelu jako tradiční rámeček, ale má různé funkce a velikosti podle ceny. Senioři si rádi prohlížejí fotografie a připomínají si vzpomínky s nimi spojené.

Dárky, které usnadní život a zlepší zdraví

Když už se rozhodnete někoho obdarovat, přemýšlejte o nápadech, které pomohou, usnadní život a zároveň zlepší zdraví. A pokud chcete splnit přání osamělým seniorům, zapojte se do projektu Ježíškova vnoučata nebo se poptejte ve svém okolí, jak se můžete zapojit do Vánoc v pečovatelských domovech.

 

Doufáme, že tento dárkový průvodce vám pomohl, abyste vybrali ten správný dárek. Přejeme pohodové a klidné Vánoce.

vánoční dárky
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.