Příběh nejen o dochvilnosti
Úvodní foto: autorka

Příběh nejen o dochvilnosti

20. 11. 2022

Studovala jsem ruštinu a němčinu na Pedagogické fakultě UK. Vyučující mě měli rádi, protože mě bavily lingvistické disciplíny a jako jedna z mála spolužáků jsem je dobře uměla.

Jednou mi řekla docela přísná ruštinářka: „Vás si pamatuju od přijímaček. Přišla jste pozdě.“ Reagovala jsem okamžitě: „Nepřišla.“ Paní doktorka se podivila; takovou odpověď nejspíš nečekala. S neochvějnou jistotou jsem jí sdělila, že jsem nepřišla pozdě nikdy nikam, natož na tak důležitou událost, jako jsou přijímací zkoušky. Byla to pravda, pozdní příchody nesnáším celý život.

Brzy nato mě vyučující vyhledala a vyprávěla mi, jak vše pokračovalo. Nedalo jí to a téma nadnesla mezi kolegy na katedře. Jeden moc hodný, asi 40letý pán, si vzpomněl. Když se rozhodovali, koho mají přijmout, nemohli si vzpomenout na mé jméno. V té době se nosily minisukně. Měla jsem úzké šaty. Když jsem si sedla, byly mi vidět kalhotky. I onen pan doktor řekl: „Ta s těma kalhotkama“.

Když mi to vyučující vyprávěla, současně jsem se smála a rděla. A samozřejmě jsem jí poděkovala. Bylo od ní moc hezké, že záležitost uvedla na pravou míru.

No, ještěže jsem tehdy o svém nedostatku na oblečení nevěděla. To bych, coby dívka plachá a cudná, ze samého studu ty přijímačky možná ani neudělala.

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...