Vezmeme si svetr
Ilustrační foto: Pixabay

Vezmeme si svetr

7. 12. 2022

Byla první adventní neděle. Nejvyšší čas dokoupit chybějící vánoční dárky, ale nic vhodného mě doposud nenapadlo, tak jsem brouzdala internetem v naději, že zde najdu inspiraci na levné, funkční a pěkné překvapení pod stromeček, takové tři v jednom.

Pár dní mě to bavilo. Několikrát jsem byla na vážkách a ovlivněna důmyslnou marketinkovou taktikou málem koupila  zbytečnosti a už rozhodnutá, že zapomenu na překvapení a rozdám obálky, jsem našla, co jsem hledala. Překvapivě v sekci politika, kde veřejně známá politička radila jak šetřit v době energetické krize. Rozhodnuto. Koupím holkám svetr. I když měkké dárky nejsou u nás v oblibě, děvčata mají smysl pro humor, symboliku dárku pochopí a ještě se zahřejí.

A zpět na internet. Zaujala mě fotografie nádherného svetříku z mohérové vlny, který hřál již od pohledu. Nad cenou jsem byla ochotna přivřít oči, hlavně, že byl dostupný v požadované velikosti. Otevřela jsem náhled podrobností o výrobku a četla: „Funkce materiálu: není funkční." Nevěřila jsem svým očím, že může renomovaná firma nabízet nefunkční zboží. Mé technické vzdělání okamžitě podsunulo synonyma jako jsou činnost nebo fungování, ale to lze u svetru očekávat jen s velkou představivostí. Co nevím já, ví wikipedie, ale nevěděla. Až info: cojeto:superia. cz. Cituji: „Funkční prádlo je druh prádla, které se přizpůsobuje tělu a jeho potřebám v různých klimatických podmínkách a má svému nositeli zabezpečit co největší pohodlí a pohodu. Funkční prádlo v zimě hřeje a v létě chladí, …“

Od mohérového svetru neočekávám, že v létě bude chladit, ale že mě v zimě nezahřeje, protože materiál není funkční, mě ani ve snu nenapadlo. Navzdory upozornění jsem objednala svetřík nejen snaše, ale podobný i sobě. Nebude to sice dárek tři v jednom ani dva v jednom, ale až si ho oblékneme jako další svetr, ušetříme za energii. 

glosa Podzimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.