Jak okamžik nepozornosti dovede změnit život
Ilustrační foto: Pexels

Jak okamžik nepozornosti dovede změnit život

11. 12. 2022

Dovolte, abych se představila. Za rok a půl mi bude 90 let. Bydlím sama ve 4. poschodí činžovního domu. Mám pronajatou zahradu v zahrádkářské kolonii a pěstování ovoce a zeleniny je můj velký koníček.

Kromě něho však jsem stále činná v Sokole, kde vedu oddíl jógy pro seniory a zdravotně postižené. A asi se moje cvičení děvčatům, jak cvičenkám říkám, líbí, protože mě v roce 2020 nominovaly do soutěže "Senior(ka) roku" a já se stala opravdu Seniorkou roku. Samozřejmě také chodím na cvičení paměti a další akce, které  pořádá např. ELPIDA. No, a tak v poslední den listopadu letošního roku spěchám zase na nějakou akci. Přicházím k tramvajové zastávce a vidím, že tramvaj zrovna přijíždí.

Nenapadne mně nic lepšího než se za ní rozběhnout. A to se mi stalo osudným. Nevím, jestli jsem šlápla na kolej nebo jen špatně došlápla, ale najednou mou pravou nohou projela prudká bolest, až se mi podlomila kolena. Samozřejmě tramvaj ujela a já se dalšími tramvajemi dopravila do Ústřední vojenské nemocnice, kde mi zjistili podvrtnutí kotníku. Kotník zabandážovali, mně přikázali, že nesmím chodit a pak sanitkou odvezli domů.

A tak teď místo příprav na Vánoce jen polosedím se zdviženou pravou nohou a říkám si: "Proč jsem se neřídila latinským heslem festina lente  - pospíchej pomalu?

Ještě, že mám plnou ledničku, tak hlady nezhynu, a předdůchodové děti, které se o mne postarají o svátcích. Jak jsem teď ráda, že jsem se naučila  ovládat mobil a tablet a díky tomu mohu udržovat kontakt se světem.

Můj příběh Vánoce
Hodnocení:
(4.8 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.