Prima spustí nový kanál
věnovaný dokumentům

Prima spustí nový kanál
věnovaný dokumentům

10. 1. 2013

Televize Prima startuje od února nový kanál Prima Zoom zaměřený na dokumenty. Vysílat začne v pátek 1. února ve 20:00 a bude programově čerpat z produkce BBC či National Geographic. Večer nabídne tříhodinovou premiéru dokumentů, která se bude během dne pětkrát opakovat.

Hlavní cílovou skupinou Prima Zoom mají být podle programového ředitele Petra Vladyky muži nad 35 let. I přes zaměření kanálu na dokumenty prý přívlastek dokumentární není pro nový program "to pravé". "Označení dokumentární kanál se nám ne zcela zamlouvá, protože je poměrně studený. Rádi bychom, aby se Zoom stal kanálem pro všechny, kteří chtějí vědět víc," uvedl Vladyka.

Prima Zoom bude na základě licence od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vysílat pozemně a na satelitu. Prostřednictvím převzatého vysílání bude nový kanál také součástí nabídky kabelových televizí a IPTV.

Se spuštěním Prima Zoom bude FTV Prima provozovat celkem čtyři kanály. Kromě hlavního programu Prima Family do jejího portfolia patří také spíše na muže zaměřený Prima Cool a ženský Prima Love, který měl loni ve skupině diváků nad 15 let podíl 2,2 procenta. Prima Cool loni v rámci stejného publika dosáhla podílu 3,9 procenta, Prima Family pak 18,1 procenta. Prima Zoom bude stejně jako Prima Love vysílat v multiplexu 3. Prima Family a Prima Cool jsou součástí multiplexu 2.

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...