Vyberte si k domácímu baru ideální barovou židli či stoličku
FOTO: Shutterstock

Vyberte si k domácímu baru ideální barovou židli či stoličku

12. 12. 2022

Žádná moderní otevřená kuchyně se neobejde bez kuchyňského ostrůvku. A k tomu budete potřebovat chytrou sadu barových židlí. Jaká je ale ideální?

Barové stoličky jsou pohyblivé kusy nábytku, které mají spoustu využití, takže ty nejlepší jsou vyrobeny z vysoce kvalitních a odolných materiálů, jako je dřevo a kov. Silně čalouněné styly nabízejí více pohodlí, ale péče o ně je náročnější a nevystačíte si jen s vlhkým hadříkem v případě, že se stane nehoda.   

Jak vysoké by měly být kuchyňské barové stoličky?

Obecně platí, že barové židle nabízejí výšku sedu kolem 75 cm. To se však může u jednotlivých produktů lišit až o 10 cm, takže výšku pultu musíte pečlivě změřit. Za zmínku také stojí, že většina barových stoliček je vybavena opěrkou nohou, takže i ti z vás, kteří nejste nejvyšší postavy, můžete mít na barové židli pohodlí.

Chcete-li vybrat ty nejlepší barové židle pro vás, zvažte životní styl vaší domácnosti a způsob, jakým je budete používat. Pokud si chcete vybavit jednoduchý snídaňový bar, stoličky bez opěradla, které se zasunou úplně pod pult, ušetří mnoho místa. Pokud toužíte po něčem honosnějším a připraveném na večerní party, zvažte čalouněný styl doplněný zádovými a loketními opěrkami, které slibují, že vaši hosté budou pohodlně sedět až do ranních hodin.

Kromě hlavního použití jako sedátko v kuchyni nebo jídelně lze naši designovou barovou židli použít jako dekorativní kus nábytku v jakékoli místnosti v domě. Umístěte ji do obývacího pokoje vedle látkové pohovky nebo koženého křesla, do ložnice k oknu nebo k posteli nebo do chodby jako stojan pro rostliny. V podstatě může barová židle zastat funkci malé odkládací plochy, kdekoli si vymyslíte. 

Obr2.jpg

Jaký design si vybrat?

Od velkých, polstrovaných barových židlí s opěradlem až po elegantní a minimalistické designy, existují barové židle v celé řadě velikostí, které se hodí do každého prostoru. Někteří mohou preferovat větší barovou židli s větším sedadlem pro pohodlí, zatímco jiní se mohou rozhodnout pro několik úzkých stoliček pro více minimalistickou estetiku. Vaše rozhodnutí bude záviset na osobních preferencích. 

Než ale nakoupíte barové stoličky, musíte také zvážit velikost vašeho pultu. Mějte na paměti, že mezi židlemi bude ideálně 60 cm prostoru, aby se každý mohl pohodlně pohybovat. Na plochu o šířce 2 m se vám možná vejdou tři menší stoličky, ale pouze dvě větší barové židle.

bydlení vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.