Moje maminka Kateřina
Ilustrační foto: Pixabay

Moje maminka Kateřina

11. 1. 2023

Maminka byla ještě "stará škola", ročník 1924. Ráda jsem naslouchala jejímu vyprávění, kdy vzpomínala na mládí prožité pod Tatrami. A měla jsem dost času na poslech. Nicméně začala zdravotně strádat. V důsledku toho jsme se společně dohodli, že se přestěhuje a bude bydlet u nás v domku.

Nebyly všechny dny tak radostné. Kdo se stará či staral o své rodiče, a navíc sdílel společnou domácnost, ví o čem mluvím. Avšak ráda vzpomínám na veselé příhody, ve kterých maminka hrála hlavní roli.

Přidělili jsme jí jediný úkol, se kterým souhlasila, a to, že bude dvakrát denně chodit na procházky s naším pejskem Míšou. Chtěli jsme, aby se maminka pohybovala a také navazovala kontakty s našimi sousedy. Nicméně i nám s manželem bylo velmi pomoženo. Zejména proto, že jsme mohli odcházet do práce bez dřívějšího ranního vstávání kvůli venčení našeho čtyřnohého miláčka. Koneckonců byli spokojeni všichni.

S ohledem na maminčinu pomoc nám proto přišlo divné, když o Štědrém dni vstáváme a co nevidíme? Maminka spokojeně sedí na židli, Míša pod stolem na ni upírá své prosebné oči, vodítko nikde. Podivila jsem se:

„Mami, ty dneska nejdeš s Míšou ven?“ a maminka na to bryskně ve svých 79 letech odpověděla:

„Dneska jsou Vánoce, beru si dovolenou!“

A mně nezbylo jen splasknout, popadnout vodítko a mazat pro tentokrát s Míšou na procházku sama. Maminka se za oknem spokojeně usmívala… :-)

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.