Nové literární soutěže "Příběhy starých fotografií", "Místo mého srdce" a fotosoutěž "Vtipnější vyhrává"
Ilustrační foto: Jan Zelenka

Nové literární soutěže "Příběhy starých fotografií", "Místo mého srdce" a fotosoutěž "Vtipnější vyhrává"

21. 1. 2023

Tento týden jsme rozesílali ceny pro vítěze soutěží roku 2022 a už tu máme soutěže nové. Co jsme si pro vás nachystali tentokrát? "Psavci" mohou odhalit své plány naletošní rok, ale také vytáhnout své dávné vzpomínky, fotografům necháme nahlédnout do jejich archivů...

"Příběhy starých fotografií"

To je první téma, určené především pro ty, kdo mají doma fotografie z minulého století. Prohledejte své fotografické poklady, ofoťte je a napište k ním příběh. Zavzpomínejte na vaše mládí, na vaše dávné dovolené, na to, co se dělo před třiceti, čtyřiceti, padesáti lety ve vašem městě či ve vaší obci. Vyberte fotografii, která rozvine vaše vzpomínky na doby dávno minulé. Vašíí fantazii se meze nekladou...

Autoři pěti nejzajímavějších příběhů obdrží od redakce dárkové balíčky společnosti Annabis.

srdce.png

 


"Místo mého srdce"

Všichni lidé mají svá oblíbená místa, na která se rádi vrací. Často to bývají místa spojená s jejich mládím, nebo třeba prvními láskami, místa, kde zažili pěknou dovolenou, či místa, kde se rozhodli žít. Zavzpomínejte na vaše oblíbená místa, kde jste strávili romantické chvíle, rodinné dovolené, výlet s přáteli apod., a napište o tomto místě svůj příspěvek. Cílem soutěže je přiblížit ostatním čtenářům krásná místa, a to jak v České republice, tak i v zahraničí. Soutěž na toto téma jsme již měli před šesti lety, ale věříme, že "míst vašeho srdce" může být i několik. Autoři pěti nejlépe popsaných míst obdrží od redakce knižníí ceny (např. audioknihu Až uvidíš moře autorky Scarlett Wilkové, knihu Bhútán, má láska autorky Terezy Boučkové a knihu V hlavní roli srdce předního českého kardiologa Petra Neužila a další tituly).

Pravidla soutěží

Literárních soutěží na obě témata se mohou zúčastnit všichni čtenáři, zaregistrovaní na portále i60. Soutěžní příspěvek musí být vložen prostřednictvím čtenářského profilu a opatřen titulkem, kde bude uvedena informace o soutěži, tedy např. "Místo mého srdce: rybník Svět". Každý čtenář může do soutěže vložita dva soutěžní příspěvky na každé téma, jehož součástí musí být nejméně jedna fotografie - autorská či z domácího archivu. Soutěž začíná soboty 14. ledna a končí v pátek 31. března 2023.  Autory vítězných přííspěvků vyhlásíme v neděli 2. dubna.

 hd-wallpaper-gef9f1370c_1920.jpg

Fotosoutěž "Vtipnější vyhrává!"

Je to marné, zima nepřichází, a tak tentokrát nebudeme fotit přírodu. Dáme si téma "Humor ve fotografii". Máte ve svém archivu nějaké vtipné snímky? Pokud nemáte, zkuste sami něco vymyslet a nafotit. Tentokrát nebudeme hodnotit technickou kvalitu snímků, ale především její obsah, který by měl vyvolat úsměv na tváři. Každý soutěžcí může do fotosoutěže vložit tři soutěžní snímky, a to jak současné, tak i archivní. Autory tří nejvtipnějších fotografií oceníme věcnými dárky. Fotosoutěž potrvá do 28. února 2023. Soutěžit můžete od této chvíle na tomto místě.

 

 

Místo mého srdce 2023 Příběhy starých fotografií
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%