Cestování krajinou s novou nadílkou sněhu
Všechny fotografie: Marie Ženatová

Cestování krajinou s novou nadílkou sněhu

26. 1. 2023

V sobotu 21. ledna 2023 u nás v Boskovicích napadlo dost sněhu, takže jsem šla ihned ven s lopatou a odhazovala tu krásnou bílou nádheru, jak před naším domkem, tak i před sousedovým.

A bílá nadílka byla skutečně překrásná, tak jsem ihned vytáhla foťáček a vyšla s ním do ulic, abych si ihned něco zachytila. Bohužel jsem zjistila, že ho mám dost vybitý - ale i tak se mi několik snímečků zadařilo.

Další den sněžilo celé dopoledne, zase jsem odhazovala hodně sněhu, tentokrát i z balkonu - tam bylo určitě víc než 10 cm nového sněhu.

V pondělí jsem jela autobusem do blízké vesničky Suchý a tam zachytila tu nádhernou zimní pohádku. Nesvítilo sluníčko, snímky nejsou dokonalé, ale i tak velmi zajímavé. Čekala jsem na zpáteční autobus, dlouho nejel. Přišla jedna paní s tím, že jí volal manžel o spadlém autobusu do příkopu. Dodává: "Takže asi neodjedete... ?"

Už jsem to začínala vzdávat, ale naštěstí přijel další autobus z trasy Prostějov  - Boskovice. Sedla jsem si hned na první sedadlo za řidičem a dověděla se, že je před námi skutečně havarovaný autobus a ten náš musí naložit jeho pasažéry. Přiblížili jsme se k místu nehody, jak ukazuji na snímcích. Museli jsme čekat, až se hasičům podaří odházet sníh od dveří havarovaného autobusu, aby se mohly otevřít dveře - pak vystoupili dva "uvěznění pasažéři" - naštěstí se jim nic nestalo. Přestoupili do našeho autobusu, který mohl pokračovat sice s velikým zpožděním na další zastávku směrem k našemu městu.

V další vesničce nastoupila i paní, která vyprávěla, že už před delší dobou havaroval autobus mezi Němčicemi a Sloupem, který byl obsazen 60ti menšími dětmi - tam ovšem bylo hodně úrazů a samozřejmě i přímo psychických šoků. Já sama - jen při pohledu na tuto havárii přímo před sebou - jsem také téměř tento šok zažila.

Ovšem náš řidič byl pohodový, říká když neteče krev, je to ještě dobré. Nabídl ihned těm, kdo měli zájem, z termosky kávu. Vím, že každý člověk je jinak psychicky odolný a tito řidiči, kteří se na svých cestách určitě setkávají s různými komplikacemi a někdy i s problémovými cestujícími, si zaslouží od nás ten největší dík i obdiv.

Ovšem nejsou to jen řidiči autobusů, vlaků a jiných dopravních prostředků, jsou to třeba i ti všichni, co sváží dennodenně všechen odpadový materiál, který nás zaplavuje čím dále víc a to z mnoha a mnoha stran  . . . ☻

  

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...