České hory hlásí
ideální podmínky

České hory hlásí
ideální podmínky

13. 1. 2013

Většina lyžařských středisek v Česku hlásí výborné podmínky pro zimní sporty. Teploty pod nulou umožnily opět pustit sněhová děla, přírodní sníh zase dovolil otevřít nové běžecké trasy. Toho se o víkendu rozhodly využít tisíce lyžařů. Někteří provozovatelé areálů mluví o zatím nejlepším víkendu v sezoně.

V Krkonoších napadlo až 45 centimetrů nového sněhu, podmínky pro lyžování jsou prý nejlepší v sezoně. Díky novému sněhu bylo také možné upravit další kilometry běžeckých tratí. Skvělé podmínky jsou i v Orlických horách. Na sjezdovky připadlo asi 25 centimetrů sněhu, který vlekaři ještě doplňovali sněhem umělým. V nejvyšších polohách je zde zhruba 60 centimetrů sněhu.

Ve skiareálu Lipno na Šumavě zasněžuje sjezdovky 40 děl, přibylo zde deset centimetrů nového sněhu. Nový technický sníh leží i na Zadově, vyšší zájem registrují i na Kvildě. Na běžkách mohou lidé vyrazit třeba k pramenům Vltavy, na Bučinu nebo Černou Horu. Na západě Šumavy bylo jasné slunečné počasí. V provozu byl největší areál Špičák, lyžovalo se i v dalších střediscích. Zasněžovat zde chtějí, dokud to bude možné.

V Jeseníkách leží v průměru okolo 70 centimetrů sněhu. Nový přírodní sníh výrazně vylepšil i podmínky pro běžecké lyžování. Běžkaři tak mohli vyrazit na upravené trasy například v okolí Paprsku, z Červenohorského sedla na Švýcárnu, Ovčárnu a Praděd nebo kolem Karlova a Skřítku. Velmi dobré podmínky jsou i na Ovčárně, kam však zatím mnoho lyžařů nepřijelo.

Ve středních Čechách se lyžovalo ve středisku v Monínci, kde leží 40 až 70 centimetrů technického sněhu. Jezdí se i v Chotouni a opět je v provozu i Šibeniční vrch u Mnichovic. Na Vysočině zažívají největší nápor sezony v areálu Haurusův kopec, Dalečín, Šacberk u Jihlavy nebo na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. Je zde v průměru 50 až 100 centimetrů technického sněhu, připadl také přírodní sníh. Do Krušných hor na Klínovec přijely o víkendu davy lyžařů, v provozu byla také všechna střediska v okolí Božího Daru. V Telnici byl ovšem přes velký zájem lyžařů v provozu jen dětský vlek, ostatní střediska v okolí Ústí na Labem zatím zasněžují.

V Jizerských horách napadlo asi 20 centimetrů sněhu, v permanenci jsou stále i sněhová děla a tyče. V provozu jsou všechny velká střediska, méně lyžařů zaznamenali jen v Bedřichově, kde se ovšem o víkendu jela Jizerská padesátka.

Svahy i běžecké tratě vylepšil přírodní sníh v Beskydech, na Javorníkách i v Hostýnských vrších. Lyžovat se dalo i v nižších polohách, plné parkoviště bylo například před zlínským umělým svahem.

sport zima
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.