Jak najít nejkrásnější místo pro ubytování v oblíbených lokalitách ČR
FOTO: Shutterstock

Jak najít nejkrásnější místo pro ubytování v oblíbených lokalitách ČR

17. 2. 2023

Pokud se chystáte na letní výlet po ČR, měli byste se po vhodné lokalitě začít poohlížet už teď. Ty nejlepší totiž bývají obvykle už okolo Velikonoc vyprodané. Jaké lokality jsou k mání a na co si dát pozor?

Český ráj a Špindlerův mlýn – to jsou dvě nádherné oblasti, které byste rozhodně při plánování svého výletu neměli minout. Co si pohlídat a kam se vypravit?

Ubytování v Českém ráji nabízí spoustu možností

Záleží jen na vás, zda chcete poznávat raději přírodu nebo se soustředit spíše na kulturu  a historické památky, ovšem při výběru vhodné lokality budete mít častokrát vše doslova na dosah ruky. Koneckonců – Český ráj je nádhernou oblastí s mnoha turistickými atrakcemi a krásnou přírodou, takže možností ubytování Český ráj je opravdu hodně.

Turnov a Jičín uvítají všechny cestovatele

Turnov je výborným výchozím bodem pro výlety do Českého ráje. Má mnoho hotelů, penzionů a apartmánů, které nabízejí různé cenové kategorie. Podobně je na tom také Jičín, ležící v samém srdci Českého ráje.

Pro milovníky luxusu

Jako první je třeba v této kategorii jmenovat určitě hotel Hrubá Skála, jenž se nachází v krásné lokalitě a nabízí luxusní ubytování s nádherným výhledem na okolní krajinu. Skalní město nacházející se poblíž vypadá doslova jako z pohádky. Můžete se projít mezi vysokými skalami, pozorovat okolní přírodu nebo navštívit některý z nedalekých hradů.

Chcete se ubytovat uprostřed přírody? Pak vám vstříc jednoznačně vyjdou Prachovské skály (další pískovcové skalní město, které je velmi oblíbené mezi turisty). Jde bez nadsázky o jedno z nejkrásnějších míst v Českém ráji a v jejich blízkosti se nachází mnoho hotelů a penzionů.

A zvážit můžete i Kost – malebné městečko s krásným stejnojmenným hradem a mnoha ubytovacími možnostmi. K mání jsou hotely, penziony i soukromé apartmány.

Tipy na výlety v Českém ráji

A kam se ještě vypravit? Určitě byste neměli vynechat hrad Trosky. Tento hrad se dvěma věžemi se tyčí na vysoké skále a nabízí úchvatný výhled na celé okolí. Je to nejznámější hrad v Českém ráji a rozhodně stojí za návštěvu. Poblíž Hruboskalska se pak nachází neméně půvabný hrad Valdštejn. V něm si můžete prohlédnout krásné interiéry a historické artefakty.

Špindlerův mlýn potěší milovníky hor

Pokud vás lákají spíše horské vrcholy a rádi byste se během horkého léta trochu ochladili v Krkonoších, pak můžete vsadit i na Špindlerův mlýn ubytování. Možností je tu opravdu hodně – stačí si jen vybrat.

  • Hotel Bedriska Wellness Resort & Spa – jde o opravdu luxusní hotel na klidném místě. Nabídne vám moderní pokoje, restauraci, wellness centrum a venkovní bazén.
  • Hotel Grand – další luxusní hotel, který se nachází přímo u sjezdovek v oblasti Svatý Petr. Nabízí moderní pokoje, restauraci, wellness centrum a fitness centrum.
  • Pension Kraus – rodinný pension v klidné části Špindlerova Mlýna. Nabízí pohodlné pokoje, snídani a skvělý výhled na okolní hory.
  • Apartmány Esplanade – tyto moderní apartmány se nacházejí přímo na hlavní třídě ve Špindlerově Mlýně. Nabízí plně vybavené kuchyně, bezplatnou Wi-Fi a skvělou polohu.

Výběr  ubytování v Špindlerově Mlýně je opravdu široký, proto se ještě před rezervací ujistěte, že jste si vybrali takové, které se nachází v blízkosti vašich plánovaných výletů a aktivit. Byla by totiž škoda ničit si dovolenou dlouhým dojížděním.

Špindlerův mlýn – kam na výlet

A jaké možnosti jsou k mání? Nalákat vás může třeba Labská přehrada (největší v Krkonoších, nabízí možnosti koupání, vodních sportů, nebo jen procházek podél břehu), Krkonošské muzeum (zprostředkuje vám mnoho informací o historii Krkonoš a horského střediska) nebo nejvyšší vrchol Krkonoš Sněžka, která se tyčí asi 8 km od Špindlerova Mlýna.

 

cestování Česko Tip na výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.