Roudnický masopust 2023
Všechny fotografie: Alena Tollarová

Roudnický masopust 2023

20. 2. 2023

V pátek odpoledne se před vraty roudnické radnice shromáždil dav lidí a lidiček v maskách a dožadoval se hlasitě vydání klíče a s ním i moci nad městem. Po chvíli se vrata opravdu otevřela a místostarosta trochu váhavě klíč vydal.

Tímto okamžikem převzala vládu veselá kumpanie roztodivných masek a průvod, doprovázený podřipským harmonikářem a jeho druhy, se vydal na obchůzku náměstí.

První zastávka byla u před pár dny po rekonstrukci znovu otevřené knihovny. Prošel kolem zámku a zastavil se před naším infocentrem. Po tekutém občerstvení se posílený vydal dál. Posilnění bylo nutné, neboť – jak známo – roudnické náměstí je do kopce. Kolem pošty se průvod stočil na navazující menší Husovo náměstí a na jeho konci dorazil ke kulturnímu domu Říp.

Před ním už průvod očekávaly stánky s dobrotami. Každá maska byla odměněna koblihou. Došlo i na soutěže pro děti v pojídání jitrnice, zavěšené na provázku a prokousávání se koláčem. Myslím, že více slov není třeba, raději si pojďte spolu se mnou obejít naše náměstí.

Jsem ráda, že tradice masopustních průvodů u nás žije.

masopust města a obce zábava
Hodnocení:
(4.9 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.