Jak jsem soutěžil v televizi
FOTO: Česká televize

Jak jsem soutěžil v televizi

8. 3. 2023

Jsem soutěživý typ nejen ve sportu, ale v hromadění majetku a věcí s jinými nesoupeřím. V televizi mě filmy moc neberou, ale rád se dívám také na vědomostní soutěže. Každý všední den sleduji AZ kvíz, a pořad „Kde domov můj“ na ČT 1. Po shlédnutí pár dílů posledně jmenované soutěže jsem nabyl dojmu, že to také dám. Otvírám internetové stránky, vypisují přihlášku a absolvuji vědomostní test. Za týden mi přiletěla pozvánka: „Byl jste vybrán do soutěže a ve středu vás zveme na natáčení“. Potěšilo mě to, mé ego se vyhouplo. Jiné to už bylo v expresu RJ cestou do Prahy. Do mysli se mi vtíraly obavy: „Co když dostanu otázky, na které neznám odpověď a budu známým i dětem, co mám ve škole pro smích, má autorita se rozplyne“.

Jsem na místě a obcházím rozsáhlý areál České televize a hledám ten správný vchod. Ptám se člena ochranky, ten neví, a ještě mu nerozumím. Cizinec. Chápu, že naši lidé v Praze nechtějí pracovat, tam kde mizerně platí. Hlavní vrátnici jsem nakonec vypátral. V pohovce tam již klimbá starší pán a za chvíli tam dorazil mladík, který zaujal mladou vrátnou. Tak to je složení dnešní soutěžní trojice. Od pána jsem se dozvěděl, že před 10 lety pětkrát vyhrál AZ kvíz a ten další mi připadal suverénní, takže asi bude také těžký kalibr.

Vedou nás napudrovat a na zkoušku. Na opasek zavěsí baterku, přes holé tělo dráty a mikrofon na košili. Přichází Aleš Háma a jedeme naostro. Po prvním kole odpadá mladý muž. Do finále jde stařík, co si chce přilepšit k důchodu a já, který se bojí ostudy. Pořád jsem kousek před ním, soupeř použije možnosti dát druhému otázku a ten, když neví, tak se mu připíší body, prý mě chce zastavit. Mě se takové taktizování nelíbí, ale je to součástí pravidel. Samozřejmě odpověď nevím, ale úder vracím. Je to fifty fifty. 45 na 45 bodů. Podle Hámy je dost neobvyklé, aby dva soutěžící měli tak vysoké skóre. Jsem ve výhodě, protože ještě mám otázku k dobru za 5 bodů, soupeř již své možnosti vyčerpal. Zbyli tam britští spisovatelé. Měl jsem dva tipy a špatně jsem zvolil. Nakonec remíza. To potom následuje rozstřel a já zmáčknul později, takže odpovídal soupeř. Zvítězil a šel soutěžit o peníze.

Já mu to přál, ale vyhrál si jen 4 tisíce. Asi byl spokojený, protože nechtěl dál riskovat a hrát dvakrát víc nebo nic. Hra je hra a já jsem spokojený, že nejedu domů s ostudou. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.