Objevte ty nejlepší letní pneumatiky v rozměru 225/40 R18
FOTO: Shutterstock

Objevte ty nejlepší letní pneumatiky v rozměru 225/40 R18

4. 4. 2023

Německý magazín Autobild testoval celkem 13 letních pneumatik různých značek v oblíbené velikosti 225/40 R18, kterou obouvají především sportovní vozy. Potvrdí prémiové značky svoje dominantní postavení, nebo se dočkáme nějakého překvapení? Více se dozvíte v následujícím článku.

Zajímá vás, jaké jsou nejlepší letní pneumatiky pro sportovní automobily jako např. Audi S3, Subaru Imperza Sport a VW Golf GTI? Odborní novináři z německého Autobildu prověřili letní pneumatiky 225/40 R18.

Podívejte se, jak dopadlo důkladné porovnání v nejnovějším testu pneumatik prémiových značek s pneu střední třídy a levnějšími pneumatikami. Dozvíte se nejen to, které pneumatiky se umístily na stupních vítězů a jaké letní pneumatiky vybrat, ale i kterým značkám pneu se obloukem vyhnout.

tab.png

 

Na stupních vítězů tentokrát žádné překvapení

Prvních pět pozic v testu letních pneu 225/40 R15 obsadily prémiové značky. Na medailových pozicích se umístily pneumatiky Continental SportContact 7, Bridgestone Potenza Sport a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6. Ty se vyznačují vynikajícími výkony na suchém i mokrém povrchu vozovky. Pokud preferujete optimální poměr cena/výkon, může být pro vás ideální volbou Hankook Ventus S1 evo3.

Nízká cena by neměla být rozhodující pro výběr pneumatik

Výsledky testu jednoznačně ukazují, že cena by neměla být jediným kritériem při výběru pneumatik. Levné pneumatiky často neplní svou funkci a nevykazují ani z poloviny tak dobré výkony jako pneu prémiových značek. Proto byste se měli zaměřit i na nezávislé testy pneumatik a porovnat různé vlastnosti a parametry jednotlivých pneumatik.

 

 

auta
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.