Ples v Opeře uvede Tonia
Sotiropulosová z filmu Skyfall

Ples v Opeře uvede Tonia
Sotiropulosová z filmu Skyfall

17. 1. 2013

Herečka Tonia Sotiropulosová známá z poslední bondovky Skyfall bude čestným hostem jubilejního desátého Plesu v Opeře, který se ve Státní opeře v Praze bude konat 2. února. Kráska, která původně pochází z Řecka a momentálně pracuje a žije v Londýně, se ve snímku Skyfall představila po boku agenta 007 Daniela Craiga. Známá je také jako modelka pro kampaně značky L'Oreal.

"Jsme velmi rádi, že přijala naše pozvání a podpoří svojí účastí Ples v Opeře, a to i přesto, že je po ohromujícím úspěchu aktuálního filmu Skyfall velmi vytížená. Věřím, že tím potěšíme nejen milovníky bondovek ale i ženské krásy. Jako čestný host plesu tradičně zahájí ples prvním tancem s tanečníkem Honzou Onderem," uvedla Zuzana Vinzens, ředitelka plesu.

Na plesu mimo jiné vystoupí také světová sopranistka Adriana Kohútková a slovenský tenor Peter Berger. V baletním duetu se představí také první sólisté Vídeňské státní opery, primabalerína Nina Poláková a Roman Lazík.

Slavnostním plesovým večerem bude provázet Marek Eben. Novinkou desátého ročníku budou stoly umístěné na parketu, tancovat se tentokrát bude v kulisách. Akce bude podle pořadatelů oslavou opery jako žánru a hosty uvede přímo do děje slavné La Traviaty, od jejíž premiéry letos uplyne 160 let. Rok 2013 přináší mnohá významná výročí z oblasti operní hudby, například dvousté výročí narození Giuseppe Verdiho a Richarda Wagnera.

Jako hold Verdimu bude celé menu laděné do italské kuchyně. Menu sestavil šéfkuchař restaurace Bellevue Gabriele Feliciani a jeho tým. Pro hosty připraví krevety s jogurtovo-okurkovým salátem a mátou, candáta pečeného na černém pepři či domácí tiramisu a další italské speciality.

Výtěžek ve prospěch Nadace Terezy Maxové dětem nepůjde z tomboly, ale z dražby. V ní se například objeví šaty Terezy Chlebovské, ve kterých reprezentovala Českou republiku na soutěži Miss Universe. Ples v opeře přispěje na úhradu stipendia a dalších souvisejících nákladů spojených se studiem na vysoké škole pro mladé lidi, kteří prožili dětství a dospívání v ústavní výchově.

Loňská dražba Plesu v opeře, který se odehrával ve stylu doby Rudolfa II., vynesla pro Nadaci Terezy Maxové a rozvoj Dětského krizového centra rekordních 644 tisíc korun.

Ples v Opeře
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.