GLOSA: Vypadáte dobře
FOTO: Soňa Prachfeldová

GLOSA: Vypadáte dobře

17. 4. 2023

To to dneska začalo! Probudilo mě štěkání Sašenky, vytrvalé, nesnesitelné zvonění. S leknutím jsem vyletěla z postele a vrhla jsem se do chodby s hrůzou, co se děje. Za těch pár vteřin mi proběhlo hlavou - vletěl nám nějaký náklaďák do plotu, či hoří, či bouchnul plyn? Jaká že to katastrofa probíhá?

Před vchodovými dveřmi jsem si uvědomila, že jsem v noční košili, honem jsem na sebe hodila moji kuřáckou vestu a otevřela. Přede dveřmi stál člověk, chlap v nejlepším věku a povídal mile: Jdu vám měnit vodoměr. Povídám, vždyť máte přijít až zítra, on, že dnes, tak jsem ho pustila  dál. Omluvila jsem se za mé zvláštní odění, šla jsem pozdě spát, a tak z toho byla ranní devítka. Naštěstí jsem si ráno v tom kvaltu tu noční košili natáhla, froté ponožky nosím v posteli a v chodbě jsem na sebe hodila tu vestu. Představte si, kdybych měla jen tu vestu a froté ponožky! Tak to by mě takhle vezli i s infarktem. A možná instalatéra také.

A teď, prosím, přijde to kouzelné! Ten vodochlap na mě pohlédl a řekl: Vypadáte dobře! Dvě slůvka. Dvě milá slůvka. Mazala jsem za ním do sklepa, pak na zahradu na podružný vodoměr, pak jsem mu podepsala papíry o výměně a s úsměvem jsme se rozloučili.

Utíkala jsem se podívat do zrcadla, jak vypadám dobře. No, ušlo to, tváře zapálené, na lýtka jsem si nevzpomněla. No vidíte, kdyby přišel až zítra, třeba bych se na něho lépe připravila. Vypadáte dobře. Ta dvě slůvka mi dodala dobrou náladu, ba dokonce pozvedla mé sebevědomí. Děsné probuzení a milé probrání se k životu. Vodochlap byl galantní, milý a šikovný. Uměl. Tedy vyměnit vodoměr. Jak málo stačí k dobré náladě - stačí dvě slůvka. Vypadáte dobře. To mi bude dnes celý den znít v uších. 

 

 

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.