Nejoblíbenější destinace v Chorvatsku – kam Češi nejraději jezdí?
FOTO: SebastianGorzow, Shutterstock

Nejoblíbenější destinace v Chorvatsku – kam Češi nejraději jezdí?

19. 4. 2023

Chorvatsko je jedním z nejoblíbenějších přímořských států, které každoročně navštěvuje na milion turistů každý rok. Statisíce z nich jsou právě z České republiky, přičemž není výjimkou, že někteří jezdí stále na to samé místo. Důvodem je to, že Chorvatsko si Češi jednoduše oblíbili.

A Chorvaté jsou na Čechy připravení. Můžete narazit na nápisy také v češtině. Bydlení v tyhle destinaci není problém sehnat, ubytování Chorvatsko nabízí mnoho, můžete si ho zajednat i bez dlouhého plánování.

Apartmány v Chorvatsku

Asi 18 % hrubého domácího produktu Chorvatska je postaveno na cestovním ruchu. A tak není divu, že Chorvaté jsou na turisty připraveni. Apartmány v Chorvatsku můžete sehnat kdykoli v roce, a to v kvalitě, kterou požadujete. Můžete cestovat s přáteli nebo třeba s rodinou, vždycky si můžete sehnat to, co hledáte. A to v kterékoli části Chorvatska. Existují ale destinace, které jsou mezi turisty oblíbené. O spoustě z nich už jste pravděpodobně slyšeli. Pojďme si je připomenout.

Makarská

Toto město doslova žije turismem. Pláže, které zde můžete najít, jsou převážně oblázkové. Pokud patříte mezi citlivé jedince, rozhodně si nezapomeňte zabalit boty do vody. Ty si ostatně můžete zakoupit i ve stáncích, které najdete podél pláže. Toto město je zaměřené hlavně pro mladé turisty, které zde najdou vyžití, které potřebují – adrenalinové a sportovní zážitky, bary a místa, kde si mohou zatancovat nebo jen tak popít, ale také proslulé rybářské noci. Toto město ale zaujme také milovníky historie, protože vznikalo již v šestnáctém století.

Dubrovník

Ve výčtu těch nejoblíbenějších destinací nesmí samozřejmě chybět ani Dubrovník. Historie tohoto města sahá až do sedmého století. A právě historie je velkým lákadlem pro turisty. Dubrovník je město, kde se můžete projít podél starých městských hradem – což je památka zapsaná do seznamu světového dědictví UNESCO. Samozřejmostí je celá spousta restaurací a pláž Uvala Lapad. V tomto městě je spousta apartmánů, některé jsou vybavené a nabízí i kuchyňku. Nemusíte se tak spoléhat na chorvatskou kuchyni. Pravda je, že vybavení kuchyněk je skoupé, takže těstoviny a rajčatová, sýrová nebo nivová omáčka budou asi nejčastějšími pokrmy, které se v nich vaří.

Brela

Brela je malé městečko, které se nachází na Makarské riviéře. Výjimečné je křišťálově čistou vodou, v níž se můžete koupat na plážích, které jsou dlouhé až 7 km. Kromě oblázkových pláží ale můžete obdivovat to nejcennější, co město má: borovicový les. Ten vám zavoní už na dálku. I když tohle město nepatří mezi takové giganty, jako je Dubrovník nebo Makarská, za návštěvu určitě stojí. Obyvatelstvo je velmi přátelské a s jejich pomocí můžete lépe poznat chorvatskou kulturu. Pokud toužíte po luxusu, vyrazíte právě do Brely.

Podgora

Asi 70 km jihovýchodně od města Split se nachází na první pohled nenápadné malé městečko s názvem Podgora. I zde narazíte na obrovský počet apartmánů, takže nemusíte mít strach, že se neubytujete. Největším tahákem jsou samozřejmě pláže, v jejichž okolí se nachází spousta kaváren. Tyto pláže jsou oblázkové a můžete si na nich pronajmout lehátko a slunečník. Nad městem se tyčí památník Seagull Wings (Galebova krila), který byl postaven v roce 1962. Ctí památku partyzánského námořnictva, které působilo v průběhu druhé světové války. Památník zobrazuje zlomené křídlo, které ale směřuje nahoru – což je symbol vítězství.

Baška Voda

Toto město patří k nejproslulejším. Nachází se asi 10 km od letoviska Makarská. Město obklopují dlouhé oblázkové pláže, které jsou mezi turisty tím nejoblíbenějším místem, kde tráví čas. Užívat si ale můžete také přírodu, protože v okolí se nachází krásné piniové lesy. Baška Voda je oblíbená zejména mezi rodinami s dětmi, protože vstup do vody je velmi pozvolný, takže si vaše ratolesti mohou hrát u vody, zatímco vy se budete slunit.

 

 

cestování dovolená Chorvatsko
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.