Pro malé i velké hračičky, holky nevyjímaje
Všechny fotografie Věra Ježková

Pro malé i velké hračičky, holky nevyjímaje

23. 4. 2023

Řekne-li se o někom, že je hračička, představí si možná mnozí, stejně jako já, pána v nejlepších letech, případně kluka, který rád kutí, něco montuje nebo si hraje. O holčičkách, natož pak slečnách či dámách, se to neříká. My holky asi hračičky nejsme. I když si rády hrajeme a kutit a montovat nás baví.

 

 

Několik hračičků v nejlepších letech jsem potkala v Národním zemědělském muzeu na pouze pětidenní Výstavě modulového kolejiště ve velikosti H0. Ve spolupráci s muzeem ji připravil Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Bubny.

 

 

 

Pánové seděli a postávali s pohledy soustředěně upřenými na panely před sebou, na nichž jsem identifikovala různá hejblátka, světýlka a bílé přímky. Někteří měli na hlavě sluchátka, umožňující jim domlouvat se přes celou místnost, kdy a který vláček pustí na trať.

 

 

Vlaky a nádraží mám ráda od dětství. Proto jsem si nemohla tuto výstavu nechat ujít. Na tomto portále jsem již zveřejnila dva články se stejnou tematikou: Vláčky, kam se podíváš – z Království železnic na Smíchově a Malá železniční fotoreportáž – z Pražského železničního dne na Masarykově nádraží. Snad vás následující fotografie potěší.

 

 

 

hobby
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...