Je libo čaj? V Česku
roste obliba těch sypaných

Je libo čaj? V Česku
roste obliba těch sypaných

17. 1. 2013

Češi v posledních letech omezují nákupy sáčkového čaje v tradičních obchodech, naopak roste zájem o sypané čaje, které jsou k dostání hlavně ve specializovaných prodejnách. Zvyšuje se zejména poptávka po zeleném čaji, naproti tomu trh s ovocnými čaji zaznamenává pokles. Přesto zůstávají ovocné čaje stále nejprodávanější kategorií.

„Podle našich statistik prodej čajů objemově klesá, ale zároveň mírně stoupá v obratu. Rostou zelené čaje společně s bylinnými, boom zažívají zázvorové, medové a mátové čaje,“ řekl mluvčí obchodního řetězce Tesco Jan W. Dvořák.

Martina Netuhová z firmy Nielsen uvedla, že se stále větší oblibě těší také čaje s exotickými příchutěmi. Rozrůstá se i nabídka čajů v takzvaných pyramidových sáčcích a čajů se speciálními benefity, například s přídavkem ovocné šťávy.

V Česku přetrvává tradice pití černého cejlonského čaje vzniklá v 70. a 80 letech minulého století. Naopak indický a čínský černý čaj se na domácím trhu prosazuje velmi pomalu. Na ruském, britském či německém trhu je jejich popularita neskonale vyšší než u nás. Obliba zeleného čaje je už dnes srovnatelná se státy západní Evropy.

čaj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.