Straka a kuřecí polévka
Ilustrační foto: Pixabay

Straka a kuřecí polévka

1. 5. 2023

Koupila jsem kuřecí maso na polévku. Kůžičku jsem stáhla a nechala osmahnout na pánvi. Vím, že se to nemá, že je to nezdravé – ale když je to taková dobrota! A jednou za čas…

Uvařila jsem maso, čtyři skelety vložila na hluboký talíř a dala vychladit na dřevěné křesílko na balkon. Asi po patnácti minutách jsem si pro ně šla. A nevěřila jsem svým očím. Jeden skelet ležel převrácený vedle talíře, druhý jsem hned neviděla. Až za pár vteřin. Byl na parapetu naproti křesílku. Nechápala jsem to. Nejdřív mě napadl vítr. Jenže ten nefoukal, a i kdyby, tohle by nemohl způsobit. Pak Bišinka. Ale kočička byla v pokoji. A nikdy by to neudělala, ani nezvládla. Ohlédla jsem se a uviděla odlétající straku.

Horečně jsem přemýšlela: co s masem? Přece ho nevyhodím. Ale co když ho straka infikovala? Řekla jsem si, že mouchy taky nejsou zrovna čistotné, a koláč, na který usedly, klidně sníme. Jídlo dávám na balkon vychladit běžně. Možná už se někdy něco podobného stalo, jen jsem o tom nevěděla.

Skelety jsem důkladně umyla pod proudem horké vody. Maso obrala. Bišinka si vzala tři kousky. Pak jsem maso ještě krátce povařila v osolené vodě. Vložila ho do vývaru, přidala zeleninu a nudle, polévku jsem dokončila.

Příteli ani jeho dceři jsem nic neřekla. Třeba by ji odmítli jíst, nebo by jim nechutnala. Od příště budu všechno, co dám na balkon vychladit, bedlivě hlídat. Třeba puding.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...