Podvečer v Ostrově
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Podvečer v Ostrově

14. 6. 2023

Ráda se vracím na místa, která mě něčím upoutala k sobě a už mě nepustila. Jedním z nich je Ostrov, obec která se nachází u německé hranice a spadá pod Tisou, tam jsou krásné Tiské skály, které také stojí za návštěvu.

Ostrov jsme objevili vloni v září a moc se nám tam líbilo. No a tak jsme se rozhodli, že si uděláme nedělní procházku zrovna tam.

Vyjeli jsme tak kolem půl páté, po nebi se honily velké bílé mraky, silnice  rychle ubíhala a netrvalo dlouho před námi se objevil cíl naší cesty. Tahle denní doba má jednu výhodu, nepotkáváte davy návštěvníků, i když nás překvapilo množství aut parkujících před ubytovnou i hotelem. Tentokrát jsme se prošli jen ke třetímu rybníku, ale i to bohatě stačilo. Nebe se nám trochu zatáhlo,  vůbec to nevadilo, protože se odráželo ve vodě a bylo to opravdu krásné.

Čas nám docela uběhl a ani jsme si nevšimli, že jsme tam už dvě hodiny. Když jsme se vraceli k autu, potkali jsme mladou rodinu s dětmi. Jako předvoj šly dvě asi tak pětileté holčičky, které si to nasupeně rázovaly a vypadaly, jako by ty kopečky vzaly po břiše a obličejích. Pozdravili jsme se s rodiči a já říkám tatínkovi, že holky to vzaly po břiše a on jen zvedl oči do nebe a usmál se. Fotit to nešlo, slečny byly opravdu svižné.

Zvu vás tedy na procházku přírodou, ve které se probouzí léto v plné parádě, fotky jsou toho důkazem. Přeji všem krásné letní měsíce a pokud se vyskytnete v těchto končinách, návštěvu Ostrova u Tisé vřele doporučuji.

 

cestování fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...