Příběh Jarmily: Zrušení nejbližší pošty a první zkušenosti s účtem u ČSOB Poštovní spořitelny
Ilustrační foto: Pixabay

Příběh Jarmily: Zrušení nejbližší pošty a první zkušenosti s účtem u ČSOB Poštovní spořitelny

15. 6. 2023

Šestasedmdesátiletá paní Jarmila si celý svůj život vybírala důchod na poště. Protože od sametové revoluce bydlí v pražských Hrdlořezech, chodívá na tamní pobočku, která ale bohužel patří mezi ty, které Česká pošta k 1. červenci bude muset zavřít. Spolu se svým synem proto přemýšlela, jak postupovat dál. A zvolila účet u ČSOB Poštovní spořitelny.

I když Jarmila kdysi pracovala jako účetní, do invalidního důchodu odešla ještě před nástupem éry počítačů, a tak s moderní technikou zachází velmi obezřetně. Počítač nevlastní, až před pár lety od syna dostala tablet, se kterým se učí pracovat a používá ho zejména na vyhledávání aktuálních zpráv nebo článků.

Když teď potřebovala zareagovat na změnu, jako nejlepší řešení spolu se synem zvolili založení účtu u ČSOB Poštovní spořitelny, na který jí už teď chodí důchod. Po letech odpadlo pravidelné chození na pobočku pošty, kterou beztak za pár týdnů čeká uzavření, a Jarmila se učí používat nejenom platební kartu, ale taky internetové bankovnictví.

„Nejdříve jsem měla velké obavy. Účet v bance jsem nikdy neměla, myslela jsem si, že jeho založení a ovládání bude složité a budu muset neustále obtěžovat syna nebo vnuky, aby mi s něčím pomohli. Není to ale vůbec tak! Jeho zřízení jsem zvládla u sebe na poště za několik minut včetně toho, že mi ochotná paní za přepážkou zařídila, aby mi na účet chodil důchod. Všechno bylo rychlé a hlavně zadarmo, navíc za vedení účtu a platební kartu nic neplatím. Už bych neměnila. Zjistila jsem, že placení kartou je mnohem jednodušší a navíc jsem k účtu dostala dva tisíce korun jako odměnu,“ shrnuje paní Jarmila z Prahy.

Další rady Přemysla Hanzelky, ředitele ČSOB Poštovní spořitelny

„Je skvělé, že jste na možnost založení našeho zvýhodněného účtu pro seniory přišla sama a zařídila si ho přímo na vaší nejbližší pobočce pošty. Aktuálně běží do konce července akce, kdy noví klienti senioři můžou získat k účtu až 2 000 Kč jako bonus. Když si na účet nechají posílat důchod, dostanou 1000 Kč. Dalších 1000 Kč pak dostane každý, kdo začne používat mobilní bankovnictví ČSOB Smart a zaplatí platební kartou. Více o akci se dozvíte na www.csob.cz/az2000.

Založení a vedení Poštovního účtu je opravdu jednoduché a zcela zdarma. Dostanete k němu i platební kartu Mastercard, s níž lze snadno a rychle platit nejenom v obchodech, ale i na internetu. Zdarma jsou také výběry hotovosti z bankomatů ČSOB, kterých je více než tisíc. Můžete si tak z účtu vybírat menší částky a zbytek peněz nechat v bezpečí na účtu. Bez poplatku je také 1x měsíčně výběr hotovosti na jakékoliv poště.

Zvýhodnění pro seniory, které klientům rádi během chvilky na poště nebo pobočce ČSOB nastavíme, je ale ještě víc. Mají například neomezený počet platebních příkazů potvrzených platební kartou zdarma na pobočkách České pošty. Zdarma jsou také platební příkazy zadané na pobočce ČSOB. Senioři tak mohou ušetřit peníze za složenky. Také jako jediná banka nabízí ČSOB doručení hotovosti na libovolnou adresu, třeba na chatu nebo do lázní. V rámci zvýhodnění mohou senioři využít službu 1x měsíčně bez poplatků.“

důchody peníze
Hodnocení:
(1 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.