Putování po Ústeckém kraji - výšlap na hrad Hazmburk
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Putování po Ústeckém kraji - výšlap na hrad Hazmburk

19. 6. 2023

Naše turistická skupina MaHo slaví letos třicet let od založení. Rozhodli jsme se, že toto výročí oslavíme v Ústeckého kraji v kouzelné přírodě Českého středohoří.

Vyjeli jsme v sobotu 10. června autobusem z Hulína po dálnici okolo Brna a Prahy, a po dvanácté hodině jsme vystoupili na náměstí v Libochovicích. Po prohlídce zámku a zámecké zahrady jsme vyrazili z náměstí po červené značce na náš první výšlap, směr tajemný hrad Hazmburk. Počasí bylo ukázkové, nálada natěšená a jarní příroda plná svěží zeleně. První úsek naší cesty vedl po okresní silnici, až po dvou kilometrech jsme odbočili na polní cestu. Na úpatí kopce, na kterém hrad stojí, jsou velké ovocné sady, rozkvetlé šípkové, bezové a jiné keře. 

Když jsme se vyšplhali nahoru, uvítali jsme s radostí stánek s občerstvením a v něm vychlazené osvěžující nápoje. Pohledy do okolí jsou z hradu dechberoucí. Někteří se rozhodli zdolat ještě schody na horní věž, která slouží jako rozhledna. My dva s Mirkem už jsme tam jednou byli, raději jsme si odpočinuli s dobrým plzeňským pivem. Potom už nastal čas odchodu, dole pod kopcem na nás, u kostela ve vesnici Klapý, čekal náš autobus. Poseděli jsme ještě na trávě u rybníka vedle vesnického kostelíka, navázali družbu s místním rybářem a stvrdili ji štamprlkou moravské slivovičky. 

Do cíle našeho pobytu už nám nezbývalo moc kilometrů, v Teplicích nad lázněmi v hotelu Panorama už na nás čekali. Nás zase čekal celý týden plný krásných výletů a zážitků.

 

 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...