Procházka  k rozhledně na Děčínském Sněžníku
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Procházka k rozhledně na Děčínském Sněžníku

21. 6. 2023

Druhý den našeho pobytu v Ústeckém kraji jsme věnovali Děčínu a jeho okolí. Toto město nám není neznámé, jezdíme tam už dlouho za dcerou, která tam žije s manželem a dvěma našimi vnoučaty. 

Okolí tohoto města, ležícího na řekách Labe a Ploučnice uprostřed malebných lesů, jsme si prošli už několikrát, přesto opakování výstupu na Rozhlednu na Děčínském Sněžníku jsme si nemohli nechat ujít.

Děčínský Sněžník je pískovcová stolová hora vysoká 723 metrů. Na vrcholové plošině stojí stejnojmenná kamenná rozhledna s výhledy na České Švýcarsko, Lužické hory a České středohoří. Rozhledna je vysoká 33 metrů a má 153 schodů. Byla otevřena v roce 1864 (informace jsou z turistické vizitky).

Dopoledne byla na programu prohlídka Děčínského zámku, jeho krásné růžové zahrady, výstup na vyhlídku Nebíčko a jiné zajímavosti a památky. Odpoledne jsme se přesunuli autobusem k Hřebenové boudě pod rozhednou a po červené značce po kamenech jsem se vyšplhali k cíli našeho výletu. Nedělní odpoledne bylo slunečné, výhledy do okolí nádherné. Potkávali jsme ostatní turisty, na chodníčku bylo docela živo. Pod rozhlednou se nám moc líbilo malé jezírko. Vystoupali jsme těch 153 schodů nahoru a byli jsme odměněni krásnými výhledy na všechny čtyři světové strany.

Po malém občerstvení a nasátí příjemné atmosféry jsme se rozhodli vrátit jinou cestou, a to zpevněnou okolo Drážďanské vyhlídky. Cesta vedla vedle skalního masivu a přes hezky zelené březové hájky. Počasí i tato procházka se opět vydařila. Bohužel Hřebenová bouda byla zavřená, tak jsme se žízniví přepravili ještě k německým hranicím projít si Tiské stěny, kde o nás bylo v hospůdce hezky postaráno.

 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.