Lovoš - kopec s nejkrásnějšími výhledy na České středohoří
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Lovoš - kopec s nejkrásnějšími výhledy na České středohoří

6. 7. 2023

Ještě nám při našem pobytu v Lázních Teplice zbýval jeden kopec, který jsme potřebovali pokořit, a to Lovoš, z něhož jsou prý ty nejkrásnější výhledy na České Středohoří. 

Ve středu 14. června dopoledne, při cestě do Litoměřic, jsme se vydali autobusem k jeho úpatí do obce Oparno, kde započal náš výstup. Hned na začátku jsme míjeli pasoucí se koníky, a někdo měl i nápad, že na jejich hřbetech bychom to zvládli rychleji. Naštěstí se neujal. Tak jsme cestu absolvovali poctivě po svých, a užívali si pohledů do okolí. Pod námi bylo tentokrát rušněji, protože pod Lovošem vede přes České Středohoří rušná dálnice.

Pod vrcholem jsme mohli obdivovat jarní rozkvetlou přírodu - kvetly tam různé traviny, kytky i keře. Při pohledu do údolí se nám až tajil dech. Počasí nám opět přálo a okolní kopce a kopečky jsme měli jak na dlani. Lovoš nás určitě nezklamal, dostál své pověsti.

Dolů jsme nepospíchali, užívali jsme si krásné okolní krajiny. Ze začátku jsme se vraceli stejným kamenitým chodníčkem, potom jsme odbočili na zelenou značku směr Boreč. Přešli jsme nad dálnicí a pokračovali mezi poli, kde po krajích kvetly červené vlčí máky. 

V obci Režný Újezd čekal náš autobus. Někteří si ještě odskočili na Boreč, my jsme to ale už vzdali, nic se nemá přehánět. 

Na oběd jsme odjeli do kouzelného města Litoměřice a po procházkách po jeho zákoutích jsme dali ještě zámek Ploskovice. 

 

 

 

cestování Do stovky 2023 Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.