Doplňky stravy pro srdce, co stojí za to vědět?
Ilustrační foto: Pixabay

Doplňky stravy pro srdce, co stojí za to vědět?

27. 6. 2023

Zdravá strava a vhodná fyzická aktivita mají pozitivní vliv na celý kardiovaskulární systém v lidském těle. To je známo již dlouho a stále více lidí se právě z tohoto důvodu rozhoduje pro nějakou formu tréninku.

Pokud však jde o tak důležitý orgán, jako je srdce, nezřídka se stává, že ani sebelepší strava a pilný trénink nestačí. V dnešní době lze naštěstí posílit kardiovaskulární systém i pomocí vhodných doplňků stravy, které mohou být zaměřeny přímo na srdce, ale není to jediná možnost.

Strava, trénink a silné srdce

Pro zlepšení zdraví srdečního svalu se doporučuje především cvičení. Dlouhodobý nedostatek jakékoli fyzické aktivity může být škodlivý a vést k mnoha kardiovaskulárním problémům. I ta nejjednodušší forma aktivity v podobě chůze nebo jízdy na kole může mít pozitivní vliv na celkovou pohodu a zdraví.

Neméně důležitá je však i vhodná strava. Ta by se měla vyhýbat nasyceným tukům, jako jsou ty obsažené v másle, palmovém oleji, tučném mase apod. a které lze účinně nahradit zdravými tuky. Ty se nacházejí například v tučných mořských rybách, jako jsou sleď, tuňák a losos, v řepkovém oleji, ale také v sójovém, lněném a olivovém oleji.

Jaké další doplňky stravy a výživové doplňky podporují kardiovaskulární systém?

Kromě těchto nejznámějších doplňků stravy je vhodné připomenout i další produkty, které mají pozitivní vliv na celkový stav srdce apod. Mezi ně patří nejčastěji zmiňované:

Vitamin D - jeho doplňování se doporučuje i lidem, kteří nejsou fyzicky aktivní, vzhledem k tomu, že má v lidském těle velmi důležité funkce a naprostá většina populace ho má nedostatek. Navíc bylo prokázáno, že jeho užívání může snížit riziko úmrtí na kardiovaskulární onemocnění.

Draslík - v případě tohoto minerálu je však důležité nejprve zkontrolovat jeho hladinu v těle. Důvodem je skutečnost, že je k dispozici ve stále větším počtu kardiovaskulárních léků a jeho nedostatkem trpí stále méně pacientů se srdečními chorobami. Nicméně tento trend jen ukazuje, jak je v tomto ohledu důležitý.

Omega 3 - Výzkum naznačuje, že konzumace omega-3 může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění. Omega-3 mastné kyseliny mohou pomoci snížit hladinu triglyceridů v krvi, snížit krevní tlak, zlepšit funkci cév a snížit riziko vzniku krevních sraženin.

Vhodná suplementace může výrazně zlepšit zdraví celého kardiovaskulárního systému. Všechny druhy doplňků stravy a potravinových doplňků, které pomohou dosáhnout tohoto cíle a posílit odolnost organismu v tomto ohledu, naleznete mimo jiné v široké nabídce obchodu ALLNUTRITION (https://allnutrition.cz), kde si každý člověk může najít doplňky stravy důležité pro jeho zdraví.

srdce zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.