K radosti z turistiky přispívá i moderní aplikace v mobilu
FOTO: adventurer

K radosti z turistiky přispívá i moderní aplikace v mobilu

30. 6. 2023

O každém výletu, na který se chystáte , je možné získat podrobné informace. Budete vědět jaké převýšení vás čeká, jaká obtížnost trasy je pro vás přichystána, kde najdete přístřešky a kde se skrývá šance na občerstvení či na ubytování.

O výhodách aplikace Adventurer jsme mluvili s Karlem Šimkem, marketinkovým odborníkem společnosti.

Jaké služby mohou naši čtenáři očekávat od cestovatelské aplikace Adventurer?
Aplikace nabízí svým uživatelům širokou škálu výletů a túr do přírody, od těch nejjednodušších, které zvládne každý, až po ty náročnější pro ostřílené horaly. Každý výlet sebou nese podrobné informace o trase, jako jsou parametry náročnosti, mapa, kde nalézt přístřešky a vodní zdroje, fotky, počasí nebo jak se na cestu vybavit. Krom informací o trase je možné v aplikaci i v okolí výletu zabookovat ubytování, zařídit si cestovní pojištění nebo sledovat ostatní cestovatele a inspirovat se jejich tvorbou.

Kolik stojí přístup k uvedené aplikaci a jak má zájemce postupovat, aby ji získal?
Aplikace je založena na freemium modelu. To znamená, že aplikace je přístupná všem zdarma, ale je možnost si zakoupit premium členství Adventurer Club, který uživateli otevře další funkce, jako je offline režim, více druhů map nebo přístup k alternativním cestám.

Uvádíte, že zařazujete jednu novou trasu týdně. Kdo tyto trasy vytváří a na kolik jsou informace o nich aktuální?
Nikoliv jednu, ale balík několika tras 1x týdně. Jedná se buď o již ověřené trasy, kde není třeba bližšího průzkumu a nebo spolupracujeme s řadou dobrovolníků a cestovatelů, kteří pro nás trasy zpracovávají. Sami v týmu také často chodíme. Nyní se budeme snažit postupně překlápět aplikaci směrem ke komunitě, která ji tvoří - aby sami byli schopni jednotlivé body na trase komentovat, hodnotit atd. a udržovali jsme co největší aktuálnost společně.

Co byste poradil méně zdatným chodcům při výběru trasy?
Vybírejte podle obtížnosti a terénu trasy s ohledem na vaši kondici a zkušenosti. Pokud se bojíte výšek, zkontrolujte si třeba, zda na trase není ferrata nebo exponovaný úsek a choďte ve skupinkách.

Kromě poradenství nabízíte i stravu pro cestovatele. O co se jedná?
Stravu pro cestovatele nenabízíme, ale spolupracujeme se značkou Adventure Menu, která vyrábí jídla na túry vakuovaně sušená nebo sterilovaná. V případě, že je uživatel členem zmíněného Adventurer Clubu, tak poté získává na jídla Adventure Menu slevu.

Mají čeští turisté velké nedostatky ve svém vybavení a na co je podle Vašeho názoru třeba klást důraz?
Častý problém je, že lidé, kteří s náročnější turistikou začínají, si často nezjistí dostatek informací o potřebném vybavení a terénu na trase. Vyráží tak nepřipraveni, což zvyšuje i riziko toho, že se něco stane anebo budou mít z výletu špatný či neuspokojivý zážitek. Správná a kvalitní obuv je základ, být vždy připravený na příchod špatného počasí (déšť), pokud je na trase náledí, vždy zvážit nesmeky (kolikrát pak vidím, že lidi si to nezjistí, bojují s balancem a padají), vybírat správné a odolné oblečení a tak dále. Ale člověk se učí zkušenostmi. Věřím, že když se někdo začne turistice více věnovat, tak se přirozeně v přípravách a chování v terénu zlepšuje.

Aplikaci si můžete stáhnout do svého mobilu na tomto místě.

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.