Malíř Jiří Štourač v Belvederu
Všechny fotografie: Irena Mertová

Malíř Jiří Štourač v Belvederu

11. 7. 2023

Letohrádek Belveder jsem dosud vždy fotila a obdivovala zvenčí. V minulém týdnu jsme s kamarádkou zašly dovnitř, prohlédnout si patro a terasy, nádherné výhledy na Prahu a v přízemí výstavu malíře Jiřího Štourače.

Byla jsem překvapena, jak krásná, vzdušná a plná světla budova zevnitř je. Přišly jsme hned po otevření, zpočátku chodily docela samy, to bylo fajn. Malíře jsme neznaly, ale jeho obrazy se nám velmi líbily, jsou takové čisté a klidné. Něco jsem nafotila, ale atmosféru nemohu vystihnout, byly jsme nadšené.

Krásné svěží slunečné dopoledne (při zatažené obloze by to nebylo ono), otevřená okna do přírody, zahrad, výhled na město a Hrad… velké prostorné sály, venku prázdninový den.

V prvním patře jsou velké historické obrazy z 19. století. Hezky nám nejen o nich vyprávěl sympatický zaměstnanec Pražského hradu, který se nám velmi ochotně věnoval a měl široký všeobecný  přehled.

Nakonec  jsme pokračovaly procházkou zahradami k Hradu, prošly jím  a po Starých zámeckých schodech sešly na Klárov.  Byl to hezký den.


Otevřeno je denně od 10 do 17 hodin , do 31. 10. 2023
Vstupné pro seniory 70 Kč.

kultura výstavy
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.