Suché krmivo pro psy vs. psí konzervy: Co je lepší?
FOTO: Shutterstock

Suché krmivo pro psy vs. psí konzervy: Co je lepší?

11. 7. 2023

Výběr správného krmiva pro psy je nezbytnou povinností, kterou přebírá každý svědomitý majitel psa. Díky široké škále dostupných možností se však často diskutuje o výběru mezi suchým a mokrým krmivem pro psy. Takové rozhodnutí nakonec závisí na mnoha faktorech, které je třeba pečlivě zvážit. Proto se v tomto článku podíváme na přednosti každého druhu krmiva pro psy.

Hlavní výhody psích konzerv a kapsiček pro psy

Hydratace: Psí konzervy mají vyšší obsah vlhkosti, což může pomoci udržet vašeho psa dobře hydratovaného. Tato varianta se osvědčuje zejména u psů, kteří mají problémy s pitím dostatečného množství vody, pobývají v horkém prostředí nebo jsou náchylní k problémům s močovými cestami.

Chuť a vůně: Psí konzervy bývají pro psy přitažlivější díky své jemnější textuře, jedinečné chuti a silnější vůni. Díky tomu jsou psí konzervy vynikající volbou pro vybíravé psy a pro ty, kteří mají zubní problémy.

Snadné trávení: Vlhká a křehká textura psích konzerv usnadňuje žvýkání a trávení. To může být zvláště výhodné pro psy se zubními problémy, starší psy se sníženou schopností žvýkání nebo psy s citlivým trávením. Zvýšený obsah vlhkosti v konzervách také napomáhá trávení a může pomoci předcházet nebo zmírňovat gastrointestinální problémy.

Hlavní výhody suchého krmiva pro psy

Pohodlí: Suché krmivo pro psy je vhodné pro skladování, manipulaci a podávání. Má dlouhou životnost, nevyžaduje chlazení a může být ponecháno delší dobu otevřené, aniž by se zkazilo. Díky tomu je ideální volbou pro majitele domácích mazlíčků, kteří mají nabitý program nebo často cestují.

Cenově efektivní: Obecně platí, že suché krmivo pro psy je cenově dostupnější ve srovnání s psími konzervami, což z něj činí ekonomickou volbu pro majitele domácích mazlíčků, kteří dbají na svůj rozpočet.

Zdraví zubů: Žvýkání suchých granulí může pomoci podpořit zdraví psích zubů snížením usazování plaku a zubního kamene, protože mechanické působení křupání tvrdé potravy pomáhá čistit zuby psa. Může také poskytnout určité cvičení pro čelistní svaly vašeho mazlíčka.

obr.2-i60.cz.jpg

 

Jak si správně vybrat?

Nakonec výběr správného krmiva pro psy závisí na individuálních potřebách a preferencích vašeho psa.

Věk a zdraví: Štěňata, starší psi nebo psi se zubními problémy mohou mít prospěch z psích konzerv, zatímco zdravým dospělým psům může prospívat vyvážená strava se suchým krmivem. Každopádně pokud má váš pes specifické zdravotní problémy, doporučujeme se poradit s veterinářem, abyste určili nejvhodnější možnost.

Na hydrataci záleží: Pokud má váš pes problémy s hydratací nebo má specifické zdravotní požadavky, mohou být konzervy pro psy dobrou volbou, jak zvýšit jeho příjem tekutin. Zajistěte však, aby měl vždy k dispozici čerstvou vodu bez ohledu na druh jídla, který si vyberete.

Váš rozpočet: Zhodnoťte svůj rozpočet a určete, jaký typ krmiva pro psy je pro vás dlouhodobě finančně udržitelný.

Kombinovaná strava: Někteří majitelé psů se rozhodnou kombinovat suché a mokré krmivo pro psy a poskytnout tak svým mazlíčkům různé textury a příchutě. Tento přístup může nabídnout výhody obou možností. Při míchání různých druhů krmiva však dbejte na dodržování vyvážené stravy a správnou kontrolu porcí.

 

 

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.