Češi v televizi sledují
zprávy, filmy a seriály

Češi v televizi sledují
zprávy, filmy a seriály

24. 1. 2013

Lidé v Česku v televizi nejčastěji sledují večerní zprávy, k nimž alespoň několikrát týdně usedne 82 procent lidí. Druhým nejoblíbenějším pořadem v televizi jsou filmy následované seriály, které ve stejném čase vyhledává 60, respektive 58 procent Čechů. Vyplývá to z průzkumu společnosti Microsoft.

Mezi diváky zpravodajství, které denně sleduje 63 procent dotázaných, převládají muži. „Denně ke zprávám usedají až tři ze čtyř, zatímco z žen pouze každá druhá,“ uvedla Michala Králová z Microsoftu. Seriály a filmy pak denně sleduje pětina lidí. U tohoto žánru naopak vedou ženy. „Každodenní relax představují až pro třetinu ženské populace,“ poznamenala.

Až tři ze čtyř Čechů během sledování televize surfuje na internetu. Lidé televizi zároveň využívají pro připojení dalších zařízení. „Každý třetí Čech si k televizi alespoň občas připojí notebook, každý pátý ji využívá pro herní konzoli. Výjimkou nejsou ani tablety, chytré telefony či MP3 přehrávače,“ řekla Králová.

Dodala, že právě hranice mezi televizí a internetem se postupně ztrácí. „Většina Čechů přiznává, že surfování po internetu na televizi je pro ně zajímavé,“ sdělila Králová s tím, že lákadlem je zejména velká obrazovka, která je pro práci s internetem mnohem pohodlnější než standardní monitor počítače.

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...