Zahradní svět v Protivíně
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Zahradní svět v Protivíně

28. 7. 2023

Ano, ještě jednou vás zvu na procházku Protivínem. Původně to měl být místní zámek, když jsme se na něj ptali v malém krámku, moc milá paní prodavačka nám sdělila, že zámek koupil nějaký Rus, který ho pro veřejnost znepřístupnil. Nabídla nám za to jinou podívanou. Poslala nás do místního zahradnictví, ve kterém byla zaměstnána, že se nám tam bude určitě líbit. A vůbec se nemýlila.

Když jsme přicházeli ke vchodu, hned se nás ujala zahradnice. Nejdřív se ptala, jestli chceme něco koupit, tak jsme jí vysvětlili, že jsme z daleka a do auta se nám nic nevejde. Zasmála se a poslala nás na prohlídku celé zahrady samotné.

Můžu s klidným svědomím říct, že to byla nádhera. Nejen květiny, stromy a stromky byly krásné, ale i spousta keramiky. Skončili jsme v budově, kde bylo všechno možné. U nás je něco podobného v Chabařovicích. Toto zahradnictví vlastní od r. 1996 firma MELO, Na Ostrově 7 Protivín. V r. 2002 je postihla povodeň a od r. 2012 je zpřístupněna téměř celá zahrada. A opravdu je na co koukat, nehledě na příjemné jednání se zákazníky. Info lze najít na netu.

Je to taková malá reklama pro toto zahradnictví, za jejich ochotu jsem jim slíbila, že o nich napíšu na íčko. Tímto plním slib nejen lidem, ale i krásné zahradě, která za prohlídku opravdu stojí. Přiložené fotky mi snad dají za pravdu.

 

 

Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...