Zastavení třetí: Blatná
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Zastavení třetí: Blatná

1. 8. 2023

Letní dovolená v Blatné byla dohodnuta na týden od 15.7.23. Čas utekl jako voda, je pátek před odjezdem, balení je hektické, tohle vzít, tohle nebrat zná určitě každý. My s sebou máme ještě pejska a morče. Nastal den odjezdu, auto po střechu naloženo, teplota venku na úrovni tropů, ale klimatizace chodí jako hodinky, tak nic nehrozí. Zvolili jsme tentokrát jinou trasu, malé bloudění nás neminulo. Myslím, že psát o zastávkách cestou nikoho nezajímá, zkrátka jsme po několika hodinách zastavili před domem majitelů, srdečně se přivítali, vyzvedli klíče a po pár minutách skončili na místě určení. Nic se tu nezměnilo, vše je jak jsme to loni opustili a to máme rádi.

Letošní počasí je jak na houpačce, to samé bylo v Blatné. První noc byla k ránu opravdu dost velká bouřka, naštěstí netrvala dlouho. Přiznám se, že já se tohoto přírodního jevu docela bojím. Dopoledne už zase začaly tropy, občas zapršelo, bouřka už se naštěstí nekonala. A tak to šlo celý týden. Obešli jsme si místní rybníky a přírodu kolem, ve  středu byl uskutečněn plánovaný výlet do Protivína, o tom už jsem psala. Na pátek byla určena návštěva zámeckého parku.

Vždycky jsme chodili odpoledne, tentokrát mi něco našeptávalo, že dopoledne bude lepší. Šestý smysl občas není na škodu, protože odpoledne lilo jako z konve. V parku bylo docela dost lidí, malou změnou bylo občerstvení a hry pro děti. Daňci se chovali celkem přítulně, viditelně jich ubylo, pávy jsme našli díky jejich hlasitému křiku. Nevynechali jsme ani zámecký rybník, který byl pokrytý řasou a vůbec to nebylo ošklivé.

Týden utekl jako voda, vzorně jsme po sobě uklidili, poseděli s majiteli, kteří se přijeli rozloučit, nasedli do plného auta a vydali se směr domov trasou, kterou obvykle jezdíme. Cesta byla příjemná, v Žatci jsme si koupili něco na zub, abychom neumřeli hlady a spokojeně dojeli do místa určení a tím je panelák v Ústí n/L. Jestli pojedeme příští rok je zatím ve hvězdách. Přeji všem, kteří mají dovolené ještě před sebou krásné zážitky z cest a hlavně spokojený a šťastný  návrat do svých domovů.

 

 

 

cestování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...