Golf jako hra pro staré? A proč ne?!
Ilustrační foto: Unsplash

Golf jako hra pro staré? A proč ne?!

16. 8. 2023

Golf dokáže být fyzicky i psychicky náročným sportem, ale lze ho také užívat jako méně náročnou rekreační aktivitu. Prague City Golf sdružující pod sebou areály na pražské Zbraslavi, Vinoři i driving na Rohanu, nabízí hráčům středního i staršího věku široké možnosti sportovního i rekreačního vyžití.

Průměrný věk českého hráče golfu je 46 let. Ještě před patnácti lety to bylo pouze 37 let. Ke golfu v poslední době míří především věková generace 50+, tedy lidé ekonomicky již zajištěnější, také s vyšší mírou volného času. V sousedním Německu je pak golf vyloženě záležitostí starší generace, přes 60 procent tamních golfistů je ve věku nad padesát let.

Základem golfu je nejpřirozenější lidský pohyb, chůze. Jedno golfové kolo s osmnácti jamkami znamená ujít pěšky osm až deset kilometrů. Při této procházce s holemi v upraveném parkovém prostředí se můžete bavit se svými spoluhráči, můžete si užít přírody a zároveň uděláte hodně pro své zdraví.

Prague City Golf je ojedinělý golfový klub i uskupení tří pražských areálů, které nabízí komplexní golfový zážitek. Pod hlavičkou PCG najdeme osmnáctijamkové hřiště na Zbraslavi, další osmnáctku na Vinoři, u které je ještě navíc šestijamkové veřejné hřiště, a patří sem také tréninkový areál s velkým driving range u Libeňského mostu, na Rohanském ostrově.

Pro golfisty-seniory nabízí Prague City Golf na letošní konec léta zajímavou akci, a to oběd ke hře zdarma pro hráče ve věku 65 let a výše. Hráč, který zaplatí hrací poplatek na Zbraslavi a Vinoři (osmnáctijamkové hřiště), dostane po hře oběd zdarma. Podrobnější informace získá zájemce na webu Prague City Golf: www.pcg.cz.

 

Snímek obrazovky 2023-08-16 v 12.18.09.png

 

Výhodou areálů Prague City Golf je to, že pokrývají svým umístěním velkou část pražské aglomerace. Zbraslav je na jihu města, Vinoř na východě, Rohan uprostřed. Na posledně jmenovaný lze dokonce dojet tramvají. Všude najde golfista příjemné posezení, na obou hřištích je také dobrá restaurace s širokou nabídkou jídel.

Vinořský areál otevřený letos na jaře upoutá již zdálky svojí klubovnou v tradičním stylu. Člověk si zde může připadat jako někde ve Skotsku – ostatně zdejší hřiště je také tzv. linksového typu, tedy podobné, jaká najdeme na pobřeží Skotska či Irska. Na Vinoři, ale i na Zbraslavi se může zastavit každý, kdo také jede na kole či je tu na pěším výletu. Terasy kluboven jsou přístupné komukoli, nikoli jen hráčům. Pohled na zelenou trávu před vámi je uklidňující, golf je hrou tichou a slušnou, s určitou úrovní. To vše ocení lidé právě ve starším věku.

Na veřejném šestijamkovém hřišti na Vinoři může hrát i ten, kdo hru zatím příliš neovládá. Nejlépe je ale vždy začít na drivingu, tedy odpalovací ploše. Velké a dlouhé drivingy s kompletní tréninkovou nabídkou jsou k dispozici na Vinoři, Zbraslavi i Rohanu a každý, kdo sem přijde a bude se chtít s hrou seznámit, je vítán.

Prague City Golf také připravuje na příští sezónu širokou nabídku členství, orientace bude na všechny kategorie i typy hráčů. Být golfistou například neznamená věnovat se pouze této hře, část hráčů ji kombinuje s ostatními sporty a na golf se dostanou třeba jen pětkrát ročně. I na ně myslí PCG z hlediska nabídky členství, a to navíc cenově velmi dostupného. Být členem golfového klubu rozhodně neznamená platit každoročně desítky tisíc korun poplatků. Nejlevnější členství v PCG se nyní pohybuje v cenové hladině jednoho tisíce korun ročně.

Prague City Golf je unikátní golfový projekt, který nabídne hráčům i těm, kteří by golf chtěli zkusit, jedinečné podmínky pro hru i první seznámení se s ní. Pokud vás golf přitahuje, ale ještě jste nenašli odvahu s ním začít, Zbraslav, Vinoř i Rohan jsou tu pro vás.   

 

 

  

golf sport
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.