Dědí se podoba?
Fotokoláž: Hana Píchová

Dědí se podoba?

26. 8. 2023

Jsem takový sběratel všeho možného, protože je mi líto vyhazovat věci, které by se daly ještě použít. Takže se mi po zemřelých rodičích, babičkách, tetách a tchýni nashromáždilo spousta pokladů jako jsou potřeby pro šití a pletení, násadky a pera, nářadí, písemností a také fotografií.

Fotografie jsou někdy hádankou, na některých je jasné, kde byly foceny a které osoby tam jsou, ale u některých je to o hádání, zvláště, když je fotografie hodně stará a předchozí generace zezadu nenapsaly o koho jde.

Napadlo mě udělat z dostupných fotografiích fotomontáž ženské a mužské linie naší rodiny. Nebylo to jednoduché, některé fotografie nebyly moc kvalitní, doostřování a úprava fotografií nefungovaly na sto procent, něco bylo třeba zvětšit, jiné naopak zmenšit, další vyretušovat, ale nakonec z toho vznikla zajímavá koláž šesti generací ženské linie a šesti generací mužské linie v naší rodině.

Nejstarší žena je focená v roce 1916, nejmladší v roce 2022, u nejstaršího muže nevím, ale předpokládám, že to bude kolem roku 1910, nejmladší pak také v roce 2022. Zdá se, že základní rysy přetrvávají.

 

Pichova-3-otcovska-linie.jpg

Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...