Již více než 500 000 seniorů využívá výhody účtu od ČSOB Poštovní spořitelny
Ilustrační foto: Pexels

Již více než 500 000 seniorů využívá výhody účtu od ČSOB Poštovní spořitelny

13. 9. 2023

A rozhodně nelitují. Důchod jim spolehlivě a pravidelně chodí na účet, v obchodech mohou platit kartou a když přeci jen potřebují hotovost, využijí svoji nejbližší poštu, jejíž prostředí dobře znají, ale s jedním výrazným rozdílem.

Důchod si dříve museli vyzvedávat jen na jedné vybrané poště.  S novým Poštovním účtem si mohou peníze vybrat na kterékoliv z 2 900 poboček České pošty nebo ve více než 1 000 bankomatech ČSOB – třeba v lázních nebo na chatě.

Poštovní účet je jediný bankovní účet v České republice, který je možné založit a obsluhovat na všech poštách. ČSOB to umožňuje exkluzivní partnerství s Českou poštou. Založení účtu trvá na poště pár minut a ochotní pracovníci rovnou vyřeší za klienta i navedení výplaty důchodu na účet. Vše je tedy rychlé a bez starostí.

„S účtem se seniorům otevře možnost vybírat celý důchod nebo jeho část na poště, která je zrovna po ruce. Nejsou také vázáni výplatním termínem důchodu a peníze si mohou bezpečně vybrat kdykoliv. Na vybraných poštách navíc seniorům nabízíme možnost objednat se na konkrétní den a hodinu prostřednictvím internetových stránek České pošty nebo mobilní aplikace Pošta Online. Mají tak jistotu, že přijdou hned na řadu,“ říká Martin Vránek, ředitel divize finanční služby a prodej České pošty

Výběr hotovosti je na poště 1x měsíčně bez poplatku a zdarma jsou také výběry z bankomatů ČSOB, kterých je více než tisíc. Senioři si tak z účtu mohou vybírat menší částky a zbytek peněz nechat v bezpečí na účtu.

„Od našich klientů z řad seniorů, kteří v poslední době přešli od výplaty důchodu na poště k založení Poštovního účtu, máme velmi pozitivní ohlasy. Pro někoho je to sice velká změna, ale jasně se ukazuje, že i senioři ovládání účtu bez problémů zvládají. Mít peníze na účtu je daleko bezpečnější než mít hotovost schovanou doma ve skříni. Posílat si zasloužený důchod na bankovní účet je rychlejší, pohodlnější, a navíc má člověk nad penězi větší přehled díky podrobným výpisům z účtu nebo bankovnictví přes počítač či mobil,“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny.

Založení a vedení Poštovního účtu je zdarma, stejně tak platební karta Mastercard, se kterou lze snadno a rychle platit v obchodech. Placení kartou je bezpečné i díky tomu, že ji při běžných nákupech nemusíte dávat z ruky. K platebnímu terminálu ji jen přiložíte a pak zase schováte zpátky do peněženky. Žádné počítání bankovek a vracení drobných, zaplaceno máte za pár sekund. Není divu, že kartu používají skoro dvě třetiny seniorů – klientů ČSOB.

„Placení bez hotovosti – ať už platební kartou anebo kartou nahranou v mobilu – je dnes už naprosto běžné, protože je po všech stránkách jednodušší a hlavně bezpečnější než manipulace s bankovkami a mincemi,“ říká Martin Dolejš, ředitel rozvoje obchodu společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko a dodává: „Z našich průzkumů jednoznačně vyplývá, že většina Čechů chce platit primárně kartou a hotovost už v peněžence nosí jen jako pojistku pro případ, že by daný obchodník karty náhodou nepřijímal.“

Za placení kartou navíc můžete sbírat body do věrnostního programu Svět odměn a ty potom proměnit například na slevové poukázky do lékárny, knihkupectví nebo třeba prodejny obuvi. Pro klienty jsou připravené také desítky neustále aktualizovaných slev v nejrůznějších obchodech. Elektronika, knihy, vybavení domácnosti nebo potřeby pro mazlíčky – to všechno jde získat díky Světu odměn od ČSOB výrazně levněji.

Důchod na účet – vyřídíme za vás

„Možná si říkáte: to zase budu muset stát fronty na úřadech, aby mi mohl chodit důchod na účet. Je to zbytečná obava. Chceme, aby to bylo opravdu snadné, proto ČSOB zajistí za klienta u České správy sociálního zabezpečení posílání důchodu na jeho účet. Se vším klientům pomůžeme na kterékoliv poště nebo pobočce ČSOB a odpadá tak další papírování a návštěvy úřadů,“ připomíná Přemysl Hanzelka.

Nyní odměna 1 000 Kč k novému účtu
Noví klienti, kteří si zřídí Poštovní účet od 1. 9. do 31. 10. 2023 a požádají si o navedení důchodu nejpozději do 30 dnů od otevření účtu, dostanou odměnu 1 000 Kč.
Více o akci na www.csob.cz/duchod1000.

ČSOB šetří seniorům jejich peníze. Zvýhodnění, které jim během chvilky rádi na poště nastavíme, obsahuje neomezený počet platebních příkazů zdarma potvrzených platební kartou na pobočkách České pošty a zdarma jsou také platební příkazy včetně trvalých příkazů zadané na pobočce ČSOB.

Jdeme seniorům naproti

„Jako jediná banka v Česku nabízí ČSOB ve spolupráci s Českou poštou doručení hotovosti na libovolnou adresu, třeba na chatu nebo domů v případě nemoci. V rámci zvýhodnění mohou senioři využít tuto službu 1x měsíčně zdarma,“ dodává Martin Vránek.

ČSOB je díky široké síti poštovních a bankovních poboček po celé České republice nejdostupnější bankou. Infolinka 800 300 300 je navíc zvlášť upravená pro seniory. Systém automaticky pozná, že volá starší klient a přednostně ho spojí se speciálně vyškoleným operátorem. Kdykoliv taky poradí virtuální asistentka Kate v mobilním bankovnictví. Stačí říct nebo napsat, co zrovna potřebujete.

 

Rada odborníka
Přemysl Hanzelka
, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny

image002.jpg

Věděli jste, že už více než každý druhý senior u ČSOB využívá naše bankovnictví v počítači nebo v mobilním telefonu pro lepší přehled nad svými financemi? Víte, že většina našich klientů ve zralejším věku má na účtu přidanou ještě další blízkou osobu, tzv. disponenta?

K čemu by se mi banka v mobilu hodila?
Telefon máte vždycky po ruce a nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty. Kdykoliv si v mobilním bankovnictví zobrazíte třeba zapomenutý PIN, zvýšíte si limit na kartě klidně během nákupu a vždy víte, kolik máte na účtu peněz.

Budu umět mobilní bankovnictví nainstalovat a používat?
Naši specialisté na poště nebo pobočce vám pomohou s instalací aplikace ČSOB Smart, provedou vás základními funkcemi, jako je kontrola zůstatku nebo zadání platby a naučí vás, jak používat virtuální asistentku Kate. Pokud si s chytrým telefonem alespoň trochu rozumíte, třeba vám nedělá problém vyhledat si jízdní řády nebo zajímavé informace na internetu, banku online určitě zvládnete.

Mohu určit ještě nějakou další osobu, která by spolu se mnou ovládala účet?
Samozřejmě, a to dokonce až dvě. Pokud si například nebudete jistí, že vše s účtem stoprocentně zvládnete, tak požádejte o přidání tzv. disponenta na účet. Ten se vám může hodit i v případě jakékoliv nenadálé životní situace, protože za vás může vybrat peníze z účtu, poslat platby apod. Také vám může pomoci s orientací v bankovnictví v počítači nebo telefonu. Je důležité si určit někoho, komu opravdu důvěřujete (manžel, manželka, syn, vnučka atd.). Pokud ale nikoho takového nenajdete, nemusíte se obávat. Pracovníci České pošty vám vždy rádi poradí a pomohou, aby bylo vše v pořádku.  

 

aktivní senioři banky důchody
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.