Pohled na svět z hladiny jezera nic nepřekoná
FOTO: Josef Oplt

Pohled na svět z hladiny jezera nic nepřekoná

2. 9. 2023

Jistě znáte lidové rčení, že nejhezčí pohled na svět je ze sedla koně. Avšak pro suchozemce by mělo platit, že nejhezčí pohled na okolní přírodu je z hladiny jezera. O tom se mohou přesvědčit návštěvníci, kteří nyní na podzim zavítají do kraje romantického básníka.

Ustal ruch na plážích a i na vodě a vše obklopuje podzimní klid. Zdálo by se, že vodním radovánkám bude konec. Milovníci projížděk na lodích si tady nemusí zoufat, protože si mohou prodloužit léto.

České moře v době víkendových odpolední brázdí největší zdejší loď Máj. „Výhodou vlajkové lodi naší flotily je kryté podpalubí poskytující ochranu před nepohodou počasí. Zároveň je však tento prostor prosklený a skýtá šanci na zajímavé pohledy na zátočiny a ostrovy jezera. Máj má kapacitu až 250 lidí na slunečné i dolní palubě a má i dost prostoru pro všechny pasažéry,“ říká Vladimír Reichert, ředitel společnosti Regata Máchovo jezero, která po této vodní ploše provozuje lodní dopravu.

Do Doks, kde je historický přístav lodí je to pouhou jednu hodinu cesty autem z Prahy. Od září jsou připraveny vyhlídkové plavby - každou sobotu a neděli. Vyplouvá se z přístaviště v Doksech v čase 13:00 a 14:30 hodin. Délka vyhlídkové plavby je přibližně 40 minut. Cena lístku činí 220 Kč/dospělá osoba, 90 Kč/dítě 4-15 let a senior nad 70 let. Rezervace lístků ani míst se neprovádí. Pes na loď smí pouze s náhubkem a na vodítku.

Samotné Doksy ale nabízejí rodinám s dětmi a třeba i pamětníkům úžasnou expozici ve zdejším zámku. Je zde otevřeno muzeum časopisu Čtyřlístek, který u nás vychází již od roku 1969. Autor Čtyřlístku Jaroslav Němeček návštěvníkům připomene, kdo je Fifinka, Myšpulín, Pinďa a proč se z Doks staly Třeskoprsky.

V Čechách je podzim krásný na mnoha místech. Není proč sedět doma!

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...